Polijas prezidenta vēlēšanu otrā kārta sola sīvu cīņu • IR.lv

Polijas prezidenta vēlēšanu otrā kārta sola sīvu cīņu

23
Elmārs Rudzītis, F64

Dažādas aptaujas Komorovskim sola 45 līdz 54% balsu, bet Kačiņskim – 42 līdz 45%

Polijā sestdien, dienu pirms svētdien paredzētās prezidenta vēlēšanu otrās kārtas, tiek ievērota "klusuma diena", kad pārtraukta jebkāda aģitācija un aizliegta socioloģisko prognožu publicēšana, ziņo LETA-AFP/RIA-NOVOSTI.

Par prezidenta amatu cīnīsies Seima maršals Broņislavs Komorovskis, valdošās "Pilsoniskās platformas" kandidāts, un opozīcijas partijas "Likums un taisnīgums" pretendents, bijušais premjerministrs Jaroslavs Kačiņskis.

Atbilstoši jaunākajiem socioloģiskajiem pētījumiem cīņa kandidātu starpā var izrādīties sīvāka nekā prognozēts iepriekš. Dažādas aptaujas Komorovskim sola 45 līdz 54% balsu, bet Kačiņskim – 42 līdz 45%.

Liberāļiem vēl svaigā atmiņā ir tas, kā 2005.gada prezidenta vēlēšanās no "aizmugures" uzradās Lehs Kačiņskis un sakāva viņu kandidātu Donaldu Tusku, patlabanējo premjerministru. Vēlēšanu rezultāts ir izšķirošs, jo tas var nozīmēt, ka konfrontācija starp liberālo valdību un konservatīvo prezidentūru izbeidzas vai arī turpinās.

Pirmstermiņa prezidenta vēlēšanas tiek rīkotas, jo līdzšinējais valsts galva Lehs Kačiņskis 10.aprīlī zaudēja dzīvību Smoļenskas aviokatastrofā.

.

Komentāri (23)

liga_brice 03.07.2010. 11.46

Publiskajā privātajā partnerībā šajā gadījumā būs viens liels mīnuss – privātais partneris taču vēlēsies atpelnī ieguldītos līdzekļus, līdz ar to būs ieinteresēts lai cilvēki pārkāptu ātrumu.

+2
-1
Atbildēt

0

mxblack 03.07.2010. 15.40

Pie mums jau nekas nevar notikt godīgi, pārskatāmi un laikus. Cik gan ilgi digitalizēja to TV? Vai ar tiem radariem nebūs līdzīgi? Kumosiņš ir ļoti gards, lai valdošā mafija to izlaistu no savas kontroles. Te korumpantiem ir milzu iespējas. Un arī vēlēšanas neko nemainīs, es tam neticu. Politikā godīgi cilvēki nelien, tikai kriminālnoziedznieki. Interesanti, ko šie sadarīs ar Strīķi par Latvenergo lietu? Bez sekām jau tas nepaliks.

+1
0
Atbildēt

0

a2832728 04.07.2010. 10.00

katra celju satiksmes daliibnieka pienaakums ir izveeleeties paarvietosanaas aatrumu un veidu kursh atbilst konkreetajiem satiksmes apstaakljiem. celja ziimes nespeej universaali atspoguljot mainiigos apstaakljus, taadeelj arii sodiisana par to neieveerosanu bez konkreetaas situaacijas kontexta nav eetiska un logiska.

piemeeram itaalijaa un francijaa, kameer tu klaji neizdalies no satiksmes pluusmas, policji tevi neaptur.

iznjeemums ir kjiina kur, braucot uz lidostu, visi soferi sabremzeejaas no 120km/h uz 60km/h jo, luuk, 5joslu celja viduu kaads valdiibai pietuvinaats pilsonis bija uzstaadiijis ziimi 60km/h.

skjiet ka mees kjeram kjiinu daudzaas jomaas… :)

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu