Palu seku novēršana prasīs 200 tūkstošus • IR.lv

Palu seku novēršana prasīs 200 tūkstošus

32
Evija Trifanova, LETA

Visvairāk Daugavpils novadā cietuši ceļi un sējumi, lūgs palīdzību valdībai

Daugavas palu ūdeņi Daugavpils novadā šopavasar nodarījuši vairāk nekā 200 000 latu zaudējumus, aprēķinājusi pašvaldība. Aģentūra LETA vēstī, ka lielākie bojājumi nodarīti ceļiem un sējumiem, un to novēršanai plānots lūgt valdības palīdzību.

Daudzviet pilnībā vai daļēji bojāto caurteku atjaunošanai un remontam būs vajadzīgi 80 532 lati, aģentūru LETA informēja Daugavpils novada pašvaldības izpilddirektores vietnieks Aleksandrs Aizbalts. Aptuveni mēnesi atrodoties zem ūdens, grants ceļiem dažos posmos virskārta ir noskalota. Būs arī jātīra grāvji un jāatjauno ceļu segums.

Palu laikā bojā gājusi puse jeb aptuveni 550 hektāri applūdušo ziemāju sējumu, nodarot vietējiem zemniekiem 24 000 latu zaudējumus. Lai novērstu plūdu radītās sekas un atbalstītu zemniekus, Daugavpils novada domes vadība lūgs palīdzību Ministru kabinetam un Zemkopības ministrijai.

Krītoties ūdens līmenim Daugavā, palu ūdeņu atkāpušies, atjaunojot piekļuvi visām līdz šim no ārpasaules nošķirtajām dzīvojamajām mājām. Palu ūdeņi šopavasar nošķīra no ārpasaules 65 dzīvojamās mājas Sventes un Līksnas pagastos, appludināja ap 800 dārza mājiņām dārzkopības kooperatīvos, kā arī teritorijas vairāk nekā 4000 hektāru platībā. Nokļūšanai pēc produktiem vai bērnu aizvešanai uz skolu iedzīvotāji izmantoja laivas.

Kā ziņots iepriekš, Jelgavas novada pašvaldības aprēķini liecina, ka šajā pavasarī plūdi novada infrastruktūrai – galvenokārt pašvaldības autoceļiem, tiltiem un ar to saistītām inženierkomunikācijām – nodarījuši zaudējumus aptuveni 75 000 latu apmērā. Savukārt no Jelgavas pilsētas pašvaldības budžeta pretplūdu un plūdu seku likvidēšanas pasākumiem bija nepieciešami ap 62 000 latu.

Komentāri (32)

AndrejsAndris 15.02.2011. 13.20

Veicam ūdens atsūknēšanas pakalpojumus, kā arī plūdu likvidācijas pasākumus, no ēkām, garāžām, pagrabiem, pagalmiem u. c. bīstamām vietām.
Darbojamies 150km rādiusā ap Rīgu.
Sūkņu ražība 105m3/h.
Ūdens, tāpat kā uguns spēj sagraut visu savā ceļā.
Neļauj paliem sabojāt savu māju, rīkojies tūlīt.
27180250

0
0
Atbildēt

0

austrisv 27.04.2010. 16.02

Vai prasīs tos pēdējos 200 tūkstošus , kuri vēl palikuši budžetā sevišķām vajadzībām?! Un viss jau 1.ceturksnī būs iztērēts!

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu