Bada spēles • IR.lv

Bada spēles

13
Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Ieva Jakone

Straujais izdevumu kāpums daudzām Latvijas pašvaldībām licis ieviest stingrus taupības pasākumus

Balvu novada domes priekšsēdētāja Sergeja Maksimova vadītajā pašvaldībā darbu zaudēšot katrs desmitais darbinieks.
Foto no LETA arhīva

Par nākotni esmu pilnīgi mierīgs, drīzāk jāuztraucas rīdziniekiem, ciniski nosaka Balvu novada domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs (Latgales partija). «Redzot agresīvo Krievijas retoriku, ka viņi ieviesīs kārtību Baltijā, kuri tad būs tie, kas aizstāvēs valsti? Vai tie 200 cilvēki, ko es atbrīvošu no darba? Tas aizies tranzītā līdz Rīgai, un jūs varēsit karot, te neviens pat nepretosies,» saka pierobežas pašvaldības vadītājs.

Maksimova dusmu iemesls ir pašvaldības sliktais finanšu stāvoklis. Balvu novada opozīcija jau gada sākumā ziņoja par nesamaksātiem pašvaldības rēķiniem aptuveni pusmiljona eiro apjomā un 2024. gada budžeta pirmo versiju ar gandrīz piecu miljonu eiro deficītu. Lai aizpildītu budžeta caurumu, ieviesti skarbi taupības pasākumi — pašvaldībā jau likvidēta 121 štata vienība, un līdz vasaras vidum šis skaits varētu pieaugt vēl par 200. Darbu zaudēšot aptuveni katrs desmitais Balvu pašvaldības darbinieks. Vietvara apsver četru darba dienu nedēļas ieviešanu un aizņemšanos no valsts. «Skatīsimies pēc naudas plūsmas. Iespējams, tas būs jādara vasarā,» saka Maksimovs. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu