Zanda un Dainis Priednieki, mājas kafejnīcas saimnieki

Zandas un Daiņa ēdienkartē būs arī meža ogu krēms ar vaniļas mērci.
Foto no personīgā arhīva

Zandas un Daiņa ēdienkartē būs arī meža ogu krēms ar vaniļas mērci. Foto no personīgā arhīva

Abu moto: «Dzīve ir tik interesanta, cik mēs to organizējam.» Patīk piedzīvojumi, laimīgi cilvēki, un kafejnīcas atvēršana savās mājās Skujniekos ir iespēja tikt pie abiem. «Kad uzzinājām par Mājas kafejnīcu dienām, šķita, ka šis projekts radīts tieši mums — es taisu traukus, Dainis gatavo ēdienu,» smaida Zanda. Visu vasaru Latvijā, pavisam 42 galamērķos, notiek jau ceturtās Mājas kafejnīcu dienas, kurās lauku saimniecības, uzņēmēji un vietējo kopienu entuziasti atver savas durvis viesiem, pārtopot par mājas kafejnīcām. 17. un 18. augustā ceturto gadu savās mājās viesus uzņems arī ropažnieki Zanda un Dainis.

Pirms 15 gadiem Dainis brauca fotografēt Latgales Podnieku skolas vasaras plenēra cepļa izņemšanu. Zandai iepatikās māla trauki, un viņa, kopš četru gadu vecuma aizrāvusies ar rokdarbiem, izlēma iemēģināt roku podniecībā. Ar laiku hobijs pārvērtās nopietnā darbā, tapa Madzes Keramika, un arī tikko Priednieki izkurinājuši pašu celto cepli. Daļa no traukiem sestdien tiks likti galdā viesiem Mežmalas restorānā Madzes Garšu maģija. «Katram ēdienam esmu radījusi īpašus traukus. Ir trauciņi uzkodām, kamambēra sieram, kartupeļiem ar sēnēm,» norāda Zanda.

Jaunākajā žurnālā