LOK prezidents: Šeit nav neviena Andra Šķēles taustekļa • IR.lv

LOK prezidents: Šeit nav neviena Andra Šķēles taustekļa

2
Latvijas olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Raimonds Lazdiņš. Foto - Reinis Hofmanis

Žurnāls Ir intervē jauno Latvijas Olimpiskās komitejas prezidentu Raimondu Lazdiņu (52), kurš sevi iezīmējis ar diviem skandāliem: drošības likumu grozījumiem Aigara Kalvīša valdības laikā un noklausīšanās sarunām lidostā Rīga. Sportā viņš nāk no Handbola federācijas. Kādus pārmaiņu plānus viņš kaļ?

Sporta žurnālists Raimonds Rudzāts par galveno risku, Lazdiņam nonākot amatā, uzskata viņa reputāciju, kas var atsaukties uz sponsoru vēlmi dot sportam naudu. Vēlēšanu dienā jau pienākuši signāli no ietekmīgiem sponsoriem, ka tie nav priecīgi par iznākumu. Vēl kādas bažas — dāsnais finansējums, ko jaunais LOK prezidents apsolījis federācijām, ieskaitot pat tādas, kurās ir tikai viens pārstāvis, pamatā atkarīgs no valdības piešķīrumiem. Turklāt Lazdiņa iebalsotājiem amatā ir ļoti maza ietekme uz Latvijas olimpisko saimi — viņu ir daudz, bet no lielajiem sporta veidiem par Lazdiņu varētu būt balsojis Aigars Kalvītis un vēl pāris ietekmīgi sporta veidu pārstāvji.

Lazdiņš intervijā saka, ka “mēs nevaram sēdēt uz ceļiem un gaidīt no valsts naudu. Esmu runājis, ka mums Altum jāizveido divas programmas: viena, kas attiecas uz apgrozāmajiem līdzekļiem un otra — uz sporta pasākumiem”. Esot arī jārada produkti, ko var tirgot, un jādomā par uzņēmējdarbības vidi un ziedošanu.

Lai arī Latvijā ir astoņas olimpiskās sporta halles, Lazdiņš uzskata, ka Rīgā olimpisko centru ir par maz. Jābūt vēl diviem — Pārdaugavā un Juglā. “Esmu par vienota olimpiskā centra izveidi ar paraolimpiešiem.”

Uz jautājumu, kāpēc viņš runājis par valsts amatpersonas statusa noņemšanu LOK padomes locekļiem, Lazdiņš nervozi smejoties atbild: “Šeit nav neviena Andra Šķēles taustekļa. Ļoti sen neesmu ar viņu runājis.”

Lasiet vairāk žurnālā Ir šeit.

Komentāri (2)

Finegans 22.06.2024. 13.29

Tad jau saliks atkal noklausīšanās aparātus visās LOK atejās?!

0
0
Atbildēt

0

Uldis.M42 13.06.2024. 10.54

Uz Vienotības stipendiju maksātāju, valsts pasūtījumu monopolistu, kuri kopš Dombrovska premjerēšanas ir izlaupījuši miljardiem, fona, Šķēle ir utubunga

0
-1
Atbildēt

0

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu