Nemiera kamols • IR.lv

Nemiera kamols

2
Dons. Foto –Polīna Viljuna
Agnese Meiere

Dienā, kad iznāk Ir jaunais numurs, dziedātājs Dons (40) pārstāv valsti Eirovīzijas dziesmu konkursā Malmē. Lai gan bukmeikeru prognozes nav spīdošas, dziedātājs tām lielu uzmanību nepievērš. «Man jādara tas, ko patīk darīt visvairāk, — jādzied!»

Kad tiekamies pāris nedēļas pirms Eirovīzijas konkursa pusfināla, Dons jeb īstajā vārdā Artūrs Šingirejs saka: «Gatavojos dziedāšanai, bet saprāta robežās.» Latvijas televīzijā tikko noticis prāta spēles Veiksme. Intuīcija. Prāts ieraksts. Dons atstiepis līdzi lielu plakātu, uz kura rakstīts «1090 eiro». Viss skaidrs, Dona komanda uzvarējusi! «Knapi izvilkām pēdējā jautājumā,» viņš saka.

Savukārt jaunākās prognozes par Latvijas pārstāvja izredzēm Eirovīzijas finālā ir diezgan švakas — totalizatoru dalībnieki nav pārliecināti, ka viņš iekļūs pat desmit labāko topā starp otrā pusfināla dalībniekiem.

Pats dziedātājs saka, ka prognozēs klausīties neesot lielas jēgas — tikai lieks stress. «Man ir jākoncentrējas uz priekšnesumu — to es varu ietekmēt. Jāizstāsta dziesmas stāsts. Jāliek lietā sava pieredze un jādara tas, ko man patīk darīt visvairāk, — jādzied.»

To, kā sakritīs kārtis «sportā», viņš nevarot ietekmēt. Dons atgādina 2005. gada Eirovīzijas dalībnieku Valtera un Kažas reiz sacīto — visu izšķirs tas, kāds attiecīgajā dienā būs garastāvoklis balsotājiem Eiropā. «Vai man par to satraukties? Es teiktu, nē.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu