Leģendu laiks • IR.lv

Leģendu laiks

2
Nellija Ločmele

Gāju vēl sākumskolā, kad pēc slavenā koncerta Ogrē un trakulīgas jauniešu ālēšanās vilcienā tika aizliegta grupa Pērkons. Padomju vara 1985. gadā vēl neredzēja savu galu, un es ne tik. Bet tas izdemolētais vilciens, panku frizūras un Pērkona dziesmas ir spilgtas nepieradināmības zīmes, kas ierakstījās manās 80. gadu tīņa brīvības alkās.

Atmošanās bija daudzbalsīga, un Pērkona dārdiem tajā ir sava vieta. Dziesmas paliek, pat ja to radītāji ir pārcēlušies atpakaļ debesīs. Šonedēļ atvadāmies no Jura Kulakova. «Nē, dvēsele man neizputēs,» es uzslēdzu uz pilnu skaļumu YouTube sameklēto Manu dienišķo dziesmu. Vienalga, ko domā kaimiņi. Un skumju vietā sirdi piepilda pateicība un trakulīgs prieks — par to, ka mums ir tāds rokmūzikas ģēnijs. Leģenda. Un leģendām nav nāves datuma.

Pieminot Kulakovu, mūsu prezidents tviterī rakstīja, ka spurainais, nepieradinātais un lieliskais laikmets palēnām aiziet vēsturē.

Tikmēr mums kaimiņos Ukrainas prezidents nevis kā vērotājs, bet gan aktīvs darītājs pielicis punktu svarīgam laikmetam kara gaitā. Ukraiņu mīlētais ģenerālis Zalužnijs ir atlaists. Ko nozīmē armijas virspavēlnieka maiņa šajā grūtajā kara brīdī, lūdzām izskaidrot Ukrainas žurnālistes, kam ir piekļuve ietekmīgiem un zinošiem avotiem Kijivā. Atbildes nav iepriecinošas, bet nolaist rokas nedrīkst. Jāturpina atbalstīt Ukrainu, aiz detaļām nepazaudējot lielo Eiropas drošības kopbildi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu