Gada cilvēks. Ēriks Dreibants • IR.lv

Gada cilvēks. Ēriks Dreibants

Ēriks Dreibants. Foto — Lauris Aizupietis
Laura Dumbere

Šefpavāra vadītais restorāns Pavāru māja šoruden ieguva pasaulslavenā gardēžu ceļveža Michelin atzinību — īpašo zaļo zvaigzni, kas tiek piešķirta par ilgtspējīgu darbu saskaņā ar dabu

Pasaulē ir tikai nedaudz vairāk par 400 restorāniem, kas ieguvuši Michelin zaļo zvaigzni. Viens no tiem ir Pavāru māja Līgatnē — mežu, dižkoku un pakalnu ielokā paslēpusies arhitektūras un pavārmākslas pērle. Ēriks Dreibants gan steidz «mierināt» manu sajūsmu: «Esmu ļoti glaimots par atzinību, bet atcerēsimies, ka zaļo zvaigzni piešķir tikai kopš 2020. gada. Ar laiku šis piešķīrums vairs nebūs tik ekskluzīvs.»

Zvaigznītes spēks esot bijis jūtams uzreiz — ziemas un agra pavasara sezona Pavāru mājā parasti ir klusāks laiks, bet šogad tā nebūs. Klientu interese ir milzīga. Turpina pienākt arī apsveikumi un jautājumi, piemēram, vai Michelin pārstāvji iepriekš brīdina par ierašanos. Nē, nebrīdinot gan!

Vēsturiskajā ēkā, kura celta 1901. gadā kā dzemdību nams Līgatnes papīrfabrikas kompleksā, jaunais restorāns tika atvērts dažus mēnešus pirms Covid-19 pandēmijas. Daudziem līdzīgiem uzņēmumiem dīkstāve kļuva par nāves spriedumu, bet Ēriks esot bijis nedziedināms optimists. Tiesa, atceras brīdi, kad, gaidot valsts pabalstu, viņa ģimene izdzīvojusi par vēdera tiesu no produktiem, kas palikuši neizmantoti restorāna saldētavās. 

Restorānam šis ir pirmais pilnvērtīgi nostrādātais gads bez tukšām nedēļas nogalēm, turklāt vainagojies ar starptautisku atzinību.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu