VIDEO: Eiropa vēlas regulēt mākslīgo intelektu • IR.lv

VIDEO: Eiropa vēlas regulēt mākslīgo intelektu

1
Publicitātes foto
ARTE

Eiropas Savienība vienojas par likumu, kas regulēs mākslīgo intelektu, bet kādi ir mākslīgā intelekta riski un priekšrocības? Šonedēļ Eiropas raidsabiedrības ARTE apskatā – no veselības aprūpes un izglītības līdz politikai, mākslīgā intelekta iespējas uzlabot vai apdraudēt dzīvības.

Eiropa panākusi vēsturisku vienošanos par pasaulē pirmajiem visaptverošajiem noteikumiem attiecībā uz mākslīgo intelektu. Straujā attīstības posmā esošā joma var radīt revolūciju it visā mums apkārt, vienlaikus liekot uzdot ļoti nozīmīgus morālus un ētiskus jautājumus. Taču – vai mums būtu jābremzē mākslīgais intelekts?

Redakcijas piebilde: raidījums ARTE mājaslapā būs redzams līdz 13.01.2024.

Šo iknedēļas raidījumu veido Eiropas sabiedriskā raidorganizācija ARTE. Tas tiek publicēts deviņās valodās, pateicoties sadarbībai ar El País (Spānija), Gazeta Wyborcza (Polija), Internazionale (Itālija), Kathimerini (Grieķija), Le Soir (Beļģija), Telex (Ungārija) un Ir (Latvija). Projektu finansē Eiropas Savienība no European Media Platforms līdzekļiem.

Komentāri (1)

Uldis.M42 18.12.2023. 10.06

Tas ir apsveicami. Cik daudz jaunu darba vietu varēs izveidot priekš EP deputātu ziliem draudziņiem! Pateicoties regulēšanai gurķu jomā daudzi mazizglītoti pediņi, tā vietā, lai noplukušos kantoros strādātu par stilistiem, vai būtu lēti pērkami skribenti, jo deputātu vietu priekš visiem nepietiek, šodien braukā ar jauniem Maybach

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu