Intars Galūzo, taksists, kas izglāba dzīvību • IR.lv

Intars Galūzo, taksists, kas izglāba dzīvību

1
Par ko Intars domāja brauciena laikā? Kā jau kurzemnieks, viņš neizplūst liekās emocijās un atbild īsi: «Man galvenais bija, lai ārsts nokļūst laikus pie pacienta. Par pārējo bija vienalga». Foto no personīgā arhīva
Baiba Litvina

Torīt, 3. septembrī, Liepājā spīdēja saule. Taksometra vadītājam Intaram Galūzo (27) aiz muguras bija darbīga nakts, bet līdz diennakti garās maiņas beigām septiņos vakarā vēl bija daudzas darba stundas. Intars piestāja pie Latvijas Naftas degvielas uzpildes stacijas Brīvības ielā Liepājā un dažas minūtes pēc astoņiem saņēma nākamo izsaukumu. Bija jābrauc uz aptuveni 15 minūšu attālumā esošajiem Dubeņiem pakaļ Liepājas Reģionālās slimnīcas ķirurgam, dežūrārstam. Satiksme pilsētā bija mierīga. 

Tobrīd Intaram bijusi vienīgā Baltic Taxi automašīna Liepājā, tāpēc ceļā viņš piezvanīja ārstam, lai pavaicātu, vai var uzņemt vēl vienu pasažieri. Ārsts atbildēja, ka viņam vajag steidzami uz slimnīcu, jo uz operāciju galda mirst jauns cilvēks. «Viss. Tālāk neko vairs nejautāju, pateicu «labi» un lidoju. Nometu telefonu uz blakussēdētāja krēsla un braucu viņam pakaļ,» saka Intars. 

Pēc septiņām minūtēm Intars jau bija Dubeņos un ārsts iekāpa mašīnā. Neko nejautājot, Intars tādā pašā ātrumā traucās uz Liepājas Reģionālo slimnīcu, bet pie pilsētas robežas viņus apturēja ceļu policists. Policists bija fiksējis ātrumu 160 km/h atļauto 90 vietā. 

«Kad mūs apturēja, pie sevis nolamājos un jau vilku ārā maku, biju gatavs dot viņam tiesības, bet ārsts pateica: pagaidi, es parunāšu,» atceras Intars.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu