Cik daudz tu patiesībā strādā? • IR.lv

Cik daudz tu patiesībā strādā?

Ilustrācija — Freepik
Jānis Vēvers

Darba laika uzskaites sistēmas ir ļoti pateicīgs rīks ne tikai darbinieku uzraudzīšanai, bet arī paša produktivitātes izvērtēšanai

Siltajās vasaras dienās visapkārt ir tik daudz kārdinājumu, tik daudz uzmanības novērsēju, ka reizumis šķietami īsa pastaiga vai pačalošana pie vēsa dzēriena glāzes nemanāmi var ievilkties. Dažkārt tikai pēc vairākām dienām nāk atklāsme, ka izklaidei iztērēts tik daudz laika, ka ieplānoto darbu pabeigšana noteiktajā termiņā sāk izskatīties nereāla. Lai nenonāktu līdz nepieciešamībai iedzīt iekavēto, strādājot vēlu vakaros un brīvdienās, ļoti noderīgi ir kontrolēt darbam atvēlēto laiku. 

Daudzās lielās kompānijās un iestādēs darba laika uzskaites nepieciešamība jau ir noteikta līgumā, un darba devējs attiecīgi mēra darba vietā vai pie datora pavadīto laiku. Taču daļa uzņēmumu, jo īpaši mazākie, dod darbiniekiem vairāk vaļas un stundas neskaita. Tas gan nenozīmē, ka to nevajadzētu darīt pašam strādājošajam. Kaut vai tādēļ, lai neuzkrātu tik lielu nepadarīto darbu vezumu, ka kādā brīdī ar to vairs nevar tikt galā. Savukārt pašnodarbinātajiem un ārpakalpojumu sniedzējiem stundu uzskaitīšana ļoti palīdz adekvātā sava ieguldījuma novērtēšanā un precīza rēķina izrakstīšanā.

Iesācējam vienkāršākie

Sevis pieskatīšanai mūsdienās pieejami daudzi un dažādi digitālie rīki. Sākot no pavisam vienkāršiem bezmaksas «virtuāliem hronometriem», kas ieslēdzas un izslēdzas darba veikšanas gaitā, un beidzot ar kompleksām datorprogrammām, kas fiksē daudzu uzdevumu veikšanu, pat ja tā notiek pamīšus, paralēli vai pat ar lieliem starplaikiem.

Iepazīstot jaunas iespējas, iesācēji bieži vien priekšroku dod vienkāršām programmām un, ko tur slēpt, izvēlas bezmaksas risinājumus. Šim nolūkam lieti noderēs Toggle Track, ko nozares speciālisti atzinuši par vienu no labākajiem šī segmenta pārstāvjiem. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu