Artūrs Ausējs, programmēšanas skolotājs • IR.lv

Artūrs Ausējs, programmēšanas skolotājs

Artūrs Ausējs ir arī skolotāju izglītības projekta Mācītspēks absolvents. Foto no Mācītspēka arhīva
Marija Leskavniece

Programmēšana ir ārkārtīgi dinamiska prasme. Mainās sistēmas un pieejas, programmatūras versijas. «Cilvēkam jāaug līdzi un jāatjaunojas visu laiku,» saka Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5. vidusskolas programmēšanas skolotājs. 

Nesen viņš bija starp pedagogiem, kuri apguva Hārvarda Universitātes ievadkursus datorzinātnēs CS50T un CS50x, ko Latvijā ievieš RTU Rīgas Biznesa skola kopā ar partneriem. «Apguvu diezgan daudz jauna, Hārvardas kursi ir atstrādāti, var just, ka viss ir pārdomāts līdz galam,» saka skolotājs. 

Jaunā informācija kā puzles gabaliņi papildina iepriekšējās zināšanas, veido kopējo ainu par nozari un tās attīstību. «Pieredze ir gana liela, bet šī noteikti ir tēma, kur vēl var rakt dziļumos,» saka skolotājs. Turklāt pedagoga profesijā svarīgākais ir spēt šo izpratni nodot tālāk. «Lielākais gandarījums manā darbā ir pieredzes un informācijas nodošana nākamajām paaudzēm. Lai skolēni saprot, kam tas viss ir vajadzīgs, kāpēc noder.»

Šovasar absolventu rindās pirmoreiz ir jaunieši, kuri vidusskolā apguvuši mācību kursu Programmēšana II. Gala darbi izdevušies spēcīgi, skolēni tajos ieguldījuši daudz laika, novērtē pedagogs. «Pieredze rāda, ka spējīgākie labi prot iet interesējošajā virzienā, paši to pētīt. Viņiem ir virziens, kaut kas skolā jau ir apgūts, piemēram, kā izveidot lietotni, bet tālāk var rakt paši,» saka skolotājs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu