Žurnāls: Vai Lukašenko NATO samitu Viļņā varētu "atzīmēt" ar jaunu migrantu vilni? • IR.lv

Žurnāls: Vai Lukašenko NATO samitu Viļņā varētu “atzīmēt” ar jaunu migrantu vilni?

1
Baltkrievu robežsargi pavada migrantus uz Lietuvas robežu. Foto — Lietuvas robežsardze

Starptautiskai žurnālistu komandai, kuras sastāvā ir arī Re:Baltica, izdevās izsekot organizētās noziedzības grupējuma shēmai, kas nodarbojas ar migrantu pārvadāšanu no Polijas, Latvijas un Lietuvas uz Eiropas Savienības iekšieni. Jaunajā žurnāla Ir numurā stāstīts, ko atklāja žurnālisti par migrantu kontrabandas tīklu un vai, tuvojoties NATO samitam Viļņā jūlijā, Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko to varētu “atzīmēt” ar jaunu migrantu vilni.

Lietuvas amatpersonas bez lieka diplomātiskuma norāda, ka tieši Latvija pašlaik ir robežas vājākais posms. Caur šejieni tālāk uz Eiropu, visbiežāk — Vāciju, virzās migranti, kas Eiropā nonākuši ar Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīma apzināti sniegtu palīdzību un ko Baltijā un Polijā dēvē par “hibrīdkaru”.

Lietuvas iekšlietu ministre Agne Bilotaite saka, ka lielākās bažas reģionā rada tieši Latvijas robeža ar Baltkrieviju, jo Lietuva un Polija jau uzbūvējušas fizisku barjeru, bet Latvija — ne. Lietuvas iestādes pašlaik novēro satraucošu migrantu skaita ieplūšanu no Latvijas puses. Tieši Latvija, nevis Baltkrievija, tagad ir galvenā lietuviešu robežsardzes un policijas aizturēto migrantu izcelsmes valsts.

Žurnālistiem nopludināti dokumenti atklāja arī jaunus faktus par Lukašenko jau 2021. gadā sākto operāciju, kuras sākumā, kā izrādās, migrantu nogādāšana uz Eiropas Savienības austrumu robežām tika maskēta kā medību tūre Lukašenko piederošajās teritorijās.

Vairāk lasiet žurnālā Ir šeit.

Komentāri (1)

QAnon 08.06.2023. 10.34

Robeža ir jānolaista ar cūku mēsliem, bet tos, kurus tas neatturēs, pašus jānolaista. Pietiktu Briseles Grote Markt uz mietiem samaukt 5 nelietīgākos EP parazītus, to skaitā vismaz pa vienam no Latvijas un Polijas un šī ziņa diennakts laikā sasniegtu vistālākos Āfrikas nostūrus un melnādaiņi vairs tā nerautos tikt pie džihāda pabalstiem.

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu