Elīna Pinto: Politikā jāsper solis tuvāk cilvēkiem • IR.lv

Elīna Pinto: Politikā jāsper solis tuvāk cilvēkiem

Elīna Pinto. Foto - Kristīne Madjare

Partijas Progresīvie virzītā kandidāte Valsts prezidenta amatam Elīna Pinto (41) drošību uzskata par svarīgāko no prioritātēm. Žurnāls Ir intervijā izvaicā Pinto ne tikai par viņas uzskatiem un kāpēc viņa vēlas kandidēt uz augsto amatu, bet arī iepazīstina ar pašlaik mazāk zināmās prezidenta amata kandidātes biogrāfiju un darbību ārpus Latvijas.

Uz jautājumu, kādus uzsvarus Pinto kā prezidente liktu, viņa atbild, ka viens ir valstiskais mērogs, par ko domāt, bet ir arī cilvēciskais. “Redzam pedagogu, mediķu protestus. Protestus pret varas struktūru vienaldzību pret vardarbību. Tas rāda, ka neesam spējuši [politikā] spert soli tuvāk cilvēkiem, ieguldīt izglītībā, veselībā un drošībā, ne tikai militārā izpratnē. Arī gluži personīgā. Ir jānotiek sarunai visaugstākajā līmenī, kāds ir mūsu valsts attīstības pamats. Vai tas slēpjas Excel tabulās, vai tam ir cilvēka seja,” saka Pinto.

“Es runāju par lielāku cilvēcību un lielāku drosmi. Valdības nodarbojas ar «ugunsgrēku dzēšanu», bet iemesls ir tas, ka pļavu ilgi neesam laistījuši. Solījumi tiek doti, bet netiek pildīti — to redzam lēmumos par valsts budžetu. Uz ko tiecamies? Kāda veida valsts vēlamies būt? Valdības deklarācijā trūkst tālejoša redzējuma. Šie jautājumi — pārpartejiskais redzējums, arī soļu speršana tuvāk cilvēkam — man būtu fundamentāli svarīgi valsts prezidentes amatā,” savu pozīciju skaidro Pinto.

Vairāk lasiet žurnālā Ir šeit.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu