Brīvais gads • IR.lv

Brīvais gads

Ingus Bērziņš. Foto no personīgā arhīva
Agra Lieģe-Doležko

Lai saprastu, vai iespējams panākt samēru starp personisko izaugsmi un profesionālajiem pienākumiem, šogad aicinām dažādus cilvēkus vētīt dzīves un darba līdzsvara aspektus.

 

Izkāpšana no karjeras ātrvilciena var dot vairāk nekā tikai atelpas mirkli

Angliski to dēvē par career break jeb «pārtraukumu karjerā». Brīvprātīga izvēle uz laiku nestrādāt, karjeras un privātās dzīves līdzsvaru strauji pārsverot par labu otrajam. Šāda soļa motivācija var būt dažāda: vēlme ceļot, veltīt laiku kādam īpašam projektam vai gluži vienkārši nepieciešamība parūpēties par savu psihisko un fizisko veselību. 

Par to, kāpēc izvēlējušies nospiest pauzi karjerai pēc intensīva darba posma, kā to organizējuši un kā izdevies, stāsta trīs profesionālajā vidē sevi pierādījuši cilvēki: kādreizējais ziņu portāla Delfi galvenais redaktors un valdes loceklis Ingus Bērziņš, uzņēmuma Overland Ready līdzīpašniece, TV raidījuma vadītāja un satura veidotāja Kristīne Virsnīte un neatkarīgais konsultants digitālās transformācijas jomā Matīss Haritonovs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu