Žurnāls: Latvijas Universitātes profesors pieķerts plaģiātā • IR.lv

Žurnāls: Latvijas Universitātes profesors pieķerts plaģiātā

Ilustrācija — Krišs Salmanis

Ilggadējais Latvijas Universitātes senators un Zinātņu akadēmijas īstenais loceklis Māris Kļaviņš pieķerts plaģiātismā, bet par iespējamu krāpšanos viņa vadītā projektā ierosināts kriminālprocess. Tas noticis laikā, kamēr viņš bija universitātes Satversmes sapulces priekšsēdētājs, raksta žurnāls Ir.

Latvijas Universitātes profesora Māra Kļaviņa vārds kāda skandāla dēļ medijos parādās ne pirmo reizi. 2019. gadā viņa vadībā notika asi apstrīdētā LU rektora Indriķa Muižnieka pārvēlēšana. Divus gadus vēlāk Kļaviņa bijušais students Dmitrijs Poršņovs publiskoja informāciju par iespējamu krāpniecību Kļaviņa vadītā, ar Eiropas Savienības naudu finansētā pētniecības projektā.

Taču līdz šim plašāk nav izskanējusi informācija par to, ka plaģiāta dēļ atsaukts kāds starptautiskā zinātniskā žurnālā publicēts darbs, kuram viņš ir līdzautors, un pērn septembrī pēc Poršņova iesniegtas sūdzības Latvijas Universitātes Akadēmiskās ētikas komisija konstatēja «plaģiātu saturošos elementus» Kļaviņa un viņa kolēģu darbā.

Ir pēta šo plaģiātisma gadījumu.

Vairāk lasiet žurnālā Ir šeit.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu