Kariņa valdība 2.0 • IR.lv

Kariņa valdība 2.0

Krišjānis Kariņš (JV), Ministru prezidents
Jana Altenberga, Māra Miķelsone

Vadītājs tas pats, bet komandā daudz jaunu seju. Ir iepazīstina ar Ministru kabineta sastāvu un viņu iecerēm nākamajā gadā

Trīs politiskie spēki — Jaunā Vienotība, Nacionālā apvienība un Apvienotais saraksts — noslēguši sarunas par jauno Ministru kabinetu, kurā būs gan bezpartejiski profesionāļi, gan valdības darbā pieredzējuši politiķi, gan nacionāla līmeņa politikas jaunpienācēji. Gandrīz pusei jeb septiņiem no 15 nav iepriekšējas darba pieredzes valdībā, četri no viņiem ir darbojušies Saeimā. Visi ministri ievēlēti 14. Saeimā, izņemot veselības ministri Līgu Meņģelsoni, kura vēlēšanās nekandidēja.

Ministru prezidents, ekonomikas, ārlietu un kultūras ministri paliks jau līdz šim ieņemtajos amatos un varēs turpināt iesākto, taču ne visiem ar darba sākšanu ies tik gludi. Jaunā Klimata un enerģētikas ministrija, kam energokrīzes pārvarēšanā būs vislielākā loma, vēl tikai top, un nav izlemts, kur tā atradīsies. Publiski izskanējis, ka pagaidām darbinieki varētu iekārtoties kādā no esošajām ministrijas ēkām. Turklāt priekšā vēl darbs ar reorganizāciju un ierēdniecības cilvēkresursu pārorientēšanu no Ekonomikas un Vides un reģionālās attīstības ministrijas. 

Lai gan Apvienotais saraksts uzstājīgi prasīja ministra biedra amata izveidošanu un tāpēc nozīmīgi aizkavēja valdības veidošanas procesu, tagad izrādās, ka nevienam šie biedri tik ļoti nav vajadzīgi. Apvienotais saraksts vismaz pagaidām ir atteicies no ieceres virzīt biedru aizsardzības ministram, Jaunā Vienotība un Nacionālā apvienība arī šo iespēju neizmantos.

Krišjānis Kariņš (JV), Ministru prezidents
Dzimšanas gads: 1964
Uzņēmējs, pēc izglītības valodnieks
8. un. 9. Saeimas deputāts
2004—2006 Ekonomikas ministrs
2009—2019 Eiropas Parlamenta deputāts
Ministru prezidents kopš 2019. gada

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu