Podkāsts nr.151: VVF — 85! Daugavpilī atgriežas cenzūra. Ukrainā atkal genocīds • IR.lv

Podkāsts nr.151: VVF — 85! Daugavpilī atgriežas cenzūra. Ukrainā atkal genocīds

podkāsts šķiltava
Pauls Raudseps

Nav svarīgi, vai Rotko centrā izstādīta «laba māksla»

Šīs nedēļas Šķiltavu ierakstījām 1. decembrī, kad Vaira Vīķe-Freiberga svin savu 85. dzimšanas dienu, un šonedēļ žurnālā Ir publicēta intervija ar bijušo prezidenti, kurā viņa nepārprotami parāda, ka viņai vēl aizvien ir gan ass prāts, gan asa mēle. Šajā raidījumā Ir žurnālisti Laura Dumbere, Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps apspriež Vīķes-Freibergas atziņas. Viņi arī analizē nereti saputroto domāšanu un argumentus, kuri redzami diskusijās par Daugavpils domes prasību Rotko centram izņemt no izstādes dažus ticīgos it kā aizvainojošus mākslas darbus. Kolēģi arī pievēršas Ukrainai cīņai par Bahmutu, Holodomora 90 gadu atceri, un teroristiskajam uzbrukumam Ukrainas vēstniecībai Madridē.

Podkāstā Šķiltava Ir žurnālisti katru piektdienu izskaidro, apspriež un reizēm arī iesmej par nedēļas politiskajiem un sabiedriskajiem notikumiem. Atklāj gan notikumu, gan pašu darba aizkulises, kurām neatrodas vieta tradicionālajā drukātā žurnāla rāmjos. Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt mūsu redakcijas darbu — abonēt Ir: ir.lv/abonesana/zurnals-ir/

Esam arī pateicīgi visiem, kas gatavi atbalstīt tieši Šķiltavu — to var darīt šeit: https://donate.stripe.com/3cseXT7E8guidmoaF2

Paldies Konrada Adenauera fonda pārstāvniecībai Rīgā par atbalstu raidieraksta tapšanai.

 

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu