Vēl cīnīsies • IR.lv

Vēl cīnīsies

16
Marija Golubeva. Foto — Ieva Salmane
Anda Burve-Rozīte

Šomēnes politiķe Marija Golubeva ar dzīvesbiedri nosvinēja deviņu gadu kāzu jubileju. Viņa atskatās uz četriem gadiem politikā un iezīmē nākotnes plānus

Bijusī iekšlietu ministre un partijas Kustība Par! valdes priekšsēdētāja vietniece Marija Golubeva novembrī svinēja ne tikai Latvijas proklamēšanas dienu, bet arī kāzu gadadienu. Satikušās pirms gandrīz 30 gadiem vēl kā studentes, viņas — Marija un Diāna Ieleja — palika kopā. Pirms deviņiem gadiem Briselē apprecējās. 

Diāna sociālajos tīklos nesen atminējās medusmēnesi Marokā, sacīja paldies Beļģijai par laulību apliecību, Francijai — par iespēju abu ģimenei tikt pie kopēja kredīta, nekustamā īpašuma un iespējām mantot, bet Latvijai īsi — par dabu. Viņa rakstīja, ka daba mums ir izcila, bet gribētos arī izcilību no cilvēkiem un viņu rakstītajiem likumiem. 

Pagājušajai Saeimai, kurā strādāja arī Marija Golubeva, neizdevās pieņemt Civilās savienības likumu, kas cita starpā ļautu precēties viendzimuma pāriem. Partiju apvienībai Attīstībai/Par!, kas likumprojektu iniciēja, pietrūka balsu. Marijas un Diānas ģimene šeit joprojām nav oficiāla. 

Uzaicināju politiķi uz interviju, lai aprunātos ne tikai par ideoloģiskajām turbulencēm, kas regulāri «krata» viņas un citu viendzimuma pāru ģimenes Latvijā, bet arī par politiku. Pirms četriem gadiem, kad Golubeva tajā ienāca, gan viņa personīgi, gan Attīstībai/Par! liberālajiem vēlētājiem bija jauna cerība. Partiju apvienība ieguva 13 mandātus un strādāja valdībā. Šoruden 14. Saeimas vēlēšanās sekoja kritiens — nepārvarēja 5% barjeru. Golubeva gan uzskatāma par vienu no populārākajiem liberālajiem politiķiem — to rāda iegūto plusu, arī svītrojumu skaits. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu