Podkāsts nr.146: Ostaps Rosļikovs; Kariņš padevies; Šoigu cilā klausuli • IR.lv

Podkāsts nr.146: Ostaps Rosļikovs; Kariņš padevies; Šoigu cilā klausuli

podkāsts šķiltava
Pauls Raudseps

Vai 14. Saeima būs sliktāka par 13. Saeimu?

Latviešu zemniekiem lielā pārmaiņu diena bija pavasarī — katru gadu 23. aprīlī, Jurģos, kalpi pārgāja no viena saimnieka pie otra.

Latvijas politikā lielās pārmaiņas tautas kalpiem notiek tikai reizi četros gados, turklāt rudenī, jaunās Saeimas pirmajā sanākšanas dienā, kas 14. Saeimai noteikta 1. novembrī.

23. aprīlis ir Jura diena, no tā arī nosaukums Jurģi.

1. novembrī atzīmējam Ikarus, un, kā zināms no grieķu mitoloģijas, Ikars bija pārgalvīgs jaunietis, kurš ar tēva darinātiem spārniem pielidoja pārāk tuvu saulei un no liela augstuma iekrita jūra un noslīka.

Vai tas būtu brīdinājums jaunajiem deputātiem un tiem, kas tagad ķērušies pie valdības veidošanas?

Šajā raidījumā Ir žurnālisti Jana Altenberga, Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps pievēršas vislecīgākajiem no Ikardienā parlamentā ienākošajiem — Aleksejam Rosļikovam un viņa biedriem, vērtē valdības veidošanas gaitu, un apspriež Ukrainas karā notiekošo.

Podkāstā Šķiltava Ir žurnālisti katru piektdienu izskaidro, apspriež un reizēm arī iesmej par nedēļas politiskajiem un sabiedriskajiem notikumiem. Atklāj gan notikumu, gan pašu darba aizkulises, kurām neatrodas vieta tradicionālajā drukātā žurnāla rāmjos. Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt šo podkāstu — abonēt Ir ir.lv/abonesana/zurnals-ir/ 

Paldies Konrada Adenauera fonda pārstāvniecībai Rīgā par atbalstu raidieraksta tapšanai.

 

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu