Jaunie stikla griesti • IR.lv

Jaunie stikla griesti

Attālināti strādājošajiem pastāv risks kļūt par «neredzamajiem darbiniekiem» un līdz ar to mazākas iespējas nopelnīt paaugstinājumu. Lai no tā izvairītos, eksperti iesaka izvēlēties hibrīdmodeli — dažas dienas strādāt klātienē, dažas no mājām. Ilustrācija — Freepik
Ilze Šķietniece

Darbs attālināti var ietekmēt izaugsmes iespējas, rāda starptautiski pētījumi

Laikā, kad strādāšana attālināti kļuvusi par izplatītu darba attiecību formu, vairāk nekā līdz šim saasinājusies tā sauktā stikla griestu problēma. Šī metafora apzīmē neredzamu barjeru izaugsmei un līdz ar to iespējai saņemt labāku atalgojumu. «Stikla griestu» riskam vairāk pakļautas sievietes, cilvēki ar invaliditāti vai atšķirīgu ādas krāsu. Taču tieši šo sociālo grupu pārstāvji visbiežāk izvēlas strādāt no mājām. Eiropas Savienības statistikas biroja Eurostat dati rāda, ka pērn attālināti strādāja 45 procenti sieviešu un 30 procenti vīriešu. 

«Izvēlēties vienkārši darbu vai labu karjeru — tas ir jūsu pašu lēmums. Bet, ja strādāsit no mājām, neesiet pārsteigti par rezultātu,» sociālajā tīklā Twitter izteicies Jefferies Financial Group izpilddirektors Ričs Hendlers. Uzņēmumu vadība bieži vien «aizmirst» par tiem darbiniekiem, kas strādā attālināti, un nenovērtē viņu sniegumu. To rāda arī kompānijas FlexJobs 2021. gada pavasarī veiktā aptauja. Šis uzņēmums palīdz atrast darbu cilvēkiem, kuri vēlas strādāt attālināti jebkurā vietā pasaulē.

Citas prioritātes

Latvijas Darba devēju konfederācijas darba tiesību eksperts Jānis Pumpiņš uzskata — izaugsmes iespējas vairāk saistītas ar profesijas specifiku, nevis dzimumu vai to, ka cilvēks strādā attālināti. Piemēram, IT nozarē lielākā daļa cilvēku izvēlas darbu mājās un saņem arī piedāvājumus paaugstināt amatā. Viņaprāt, karjeras iespējas vairāk atkarīgas no cilvēka rakstura — vēlmes attīstīties un ambīcijām pašrealizēties. Iespējams, tieši šis ir viens no iemesliem, kāpēc attālināti strādājošie paaugstinājumu saņem retāk. Šādu darba modeli bieži vien izvēlas tie, kas gatavi rūpēties par mājsaimniecību, slimiem radiniekiem vai bērniem. «Cilvēks ar lielām ambīcijām, visticamāk, izvēlēsies darbu klātienē,» eksperts uzskata. 

To apliecina arī Kristians Lipše, SIA BPO līdzīpašnieks. Pirms pandēmijas visiem kompānijas darbiniekiem vajadzēja atrasties birojā. Tagad vairākumam ļauts izvēlēties — strādāt tikai attālināti, klātienē vai hibrīdmodelī. Pieredze rāda, ka darbam no mājām pārsvarā priekšroku dod cilvēki, kas dažādu iemeslu dēļ nevar pilnu darba dienu pavadīt klātienē birojā. Tomēr iespējas tikt pie paaugstinājuma visiem ir vienlīdzīgas, uzsver Kristians. Arī pats daļu laika strādā no mājām. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu