Misija: apturēt karu • IR.lv

Misija: apturēt karu

10
Tihons Dzjadko. Foto — Kristīne Madjare
Jana Altenberga

Atsākot raidīt no Rīgas, neatkarīgais krievu telekanāls Doždj ar patiesu informāciju cer vairot un apvienot kara pretiniekus. Jo vairāk strādāsim, jo drīzāk Krievija kļūs par normālu valsti, pārliecināts ir galvenais redaktors Tihons Dzjadko (35)

Krievijā ieviestās kara cenzūras dēļ neatkarīgā telekanāla Doždj komanda emocionālā tiešraidē marta sākumā no skatītājiem atvadījās uz nenoteiktu laiku, pēdējo ēteru noslēdzot ar vārdiem: «Nē karam!» Pagājušajā nedēļā viņi savas tiešraides atsāka no Rīgas. Saņēmuši apraides atļauju, Doždj šobrīd iekārtojušies TV3 studijā un par aktualitātēm ik vakaru tiešraidē vēsta YouTube kanālā. Viņu raidījumus var skatīties arī Tet, Balticom un Livas digitālajā televīzijā.

Ceļš līdz Latvijai «bija ļoti garš», Tihons Dzjadko stāsta piektdienas rītā, kad tiekamies viņa dzīvoklī Rīgas centrā. Viņš ar sievu Katju un mazo dēliņu sagaida ar smaidu un uzreiz aicina uz kafiju virtuvē, jo pārējās istabās atrodami tikai koferi.

No Maskavas Tihons kopā ar ģimeni vispirms aizlidoja uz Stambulu. «Kad gatavojāmies aizbraukt, faktiski vairs nebija pieejamas aviobiļetes. Ļoti daudzi cilvēki centās aizbraukt. Mans brālis par neprātīgām cenām nopirka mums biļetes uz Stambulu, kur pavadījām piecas dienas. No turienes devāmies uz Tbilisi, jo Katja ir dzimusi Gruzijā. Tur pavadījām četrus mēnešus un 11. jūlijā ieradāmies Rīgā.» Taču Maskavu viņš joprojām sauc par savām mājām, kur cer atgriezties.

Kā izlēmāt Doždj pārcelt tieši uz Rīgu?
Kopumā mums būs četras studijas — Rīgā, Tbilisi, Amsterdamā un Parīzē. Rīgu izvēlējāmies kā centru, jo Latvijā ir vieglāk nokārtot formalitātes — dibināt uzņēmumu, atvērt kontus. Par to esam ļoti pateicīgi Latvijas valstij, kas ļoti nāca pretī. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu