Receptes ugunskuram un gāzes plītiņai • IR.lv

Receptes ugunskuram un gāzes plītiņai

Renārs Purmalis iesaka vienkāršas brīvdienu receptes, pēc kurām maltīti pagatavot mācēs ikviens. Foto no privātā arhīva
Monta Kaiva Konovalova

Mana kaislība ir gatavot ēst tieši dabā, jo tā viss garšo labāk, saka Renārs Purmalis, garšu pētnieks, kurš pazīstams ar meža pavāra titulu, jo savas darba dienas bieži pavada mežā, gatavojot mielastus. «Gan telpas ziņā nav nekā, kas ierobežo, gan smaržas un garšas ir spilgtākas. Pie dabas pat vienkārša roltonu pagatavošana būs liels piedzīvojums.» 

Viņš iesaka vienkāršas brīvdienu receptes, pēc kurām maltīti pagatavot mācēs ikviens. Turklāt Renārs ir pārliecināts — gatavot dabā var un vajag ne tikai vasarā, bet visu cauru gadu.


Skautu hotdogs

Renāra ātro uzkodu favorītrecepte ir skautu hotdogs, kura ideja aizgūta no īstenu skautu pārgājieniem. Galvenā atšķirība no ikdienišķa hotdoga — to iespējams pagatavot tikai pie dabas krūts. Recepte pavisam vienkārša. Vajadzēs miltus, ūdeni un sāli mīklai, kā arī četras vistas gaļas cepamdesiņas, kečupu un sinepes vai majonēzi pēc ieskatiem.

Vispirms sajauc visas mīklas sastāvdaļas un ļauj tai kādu laiku pastāvēt. Tikmēr sagatavo cepamdesas resnuma kociņus, uz kuriem tīt hotdogu mīklu, — noņem no kociņa mizu, nedaudz ieziež ar eļļu. Mīklu sadaļa četrās daļās, izrullē 20—30 centimetrus garās strēmelēs un tin uz ieeļļotā koka, galu saspiežot, lai tas būtu ciet. Maize jātaisa tik gara, cik gara ir desiņa. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu