Maskava maijā • IR.lv

Maskava maijā

Kāda Maskavas suvernīru veikala piedāvājums. Foto — Scanpix
Pāvels Širovs Maskavā, speciāli Ir

Sīpoli par eiro kilogramā, bloķēts internets un piezemētākas 9. maija svinības — vēstule no Krievijas galvaspilsētas

Autoservisā, kur parasti mainu sezonas riepas, ir ļoti ērta klientu uzgaidāmā telpa. Mīksti dīvāni, uz galdiņiem autožurnāli, kaut arī pusgadu veci, un neiztrūkstošais televizors. Parasti telpā ir grūti atrast brīvu vietu, bet šoreiz tā gandrīz tukša. Vairums autovadītāju dod priekšroku uzgaidīt ārā, kaut gan laiks nav pavasarīgi silts un pat smidzina lietus. Vienīgais klients, kas tomēr palicis iekštelpās, uz televizoru pat nepaskatās, bet iegrimis viedtālrunī.
Televizorā rāda Rossija-1 kanāla sarunu šovu. Fonā attēls ar gaisā traucošām raķetēm, bet raidījuma vadītājs tikmēr stāsta, ka Krievijas bruņotie spēki «īsteno precīzi mērķētus triecienus pa ukraiņu nacionālistu pozīcijām».
Iespējams, tā ir tikai sakritība, bet varbūt neparastā tukšuma iemesls uzgaidāmajā telpā ir tieši televizors. Dienu iepriekš biju frizētavā un pievērsu uzmanību, ka tur televizoram bija pilnīgi izslēgta skaņa. Iespējams, arī tā ir tikai sakritība, taču varbūt frizētavas darbiniekiem ir apnicis redzēt vienas un tās pašas sejas, klausīties tos pašus tekstus.

Abonē žurnāla digitālo versiju un atbalsti kvalitatīvu žurnālistiku!


Ja esi jau abonents, lūdzam autorizēties ar savu e-pastu.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu