Otrā atnākšana • IR.lv

Otrā atnākšana

Patriks Gelsingers. Publicitātes foto
Dons Klārks, © The New York Times News Service

Kādreiz no Intel padzītajam Patrikam Gelsingeram (61) tagad uzticēts vadīt šo lielo tehnoloģiju uzņēmumu. Un viņš nekavējoties ķēries pie vērienīgas investīciju programmas, cerot atkarot Intel dominējošo lomu mikroprocesoru tirgū, pie reizes nostiprinot tagad tik stratēģiski svarīgā produkta pozīcijas gan ASV, gan Eiropā

Patrikam Gelsingeram bija 18 gadu, un Intel viņš bija nostrādājis tikai četrus mēnešus, kad 1980. gada februārī jauneklis noklausījās sprediķi, kas mainīja viņa dzīvi. Kādas Silīcija ielejas baznīcas mācītājs citēja Jēzu no Atklāsmes grāmatas.

«Es zinu tavus darbus, ka tu neesi ne auksts, ne karsts,» teica priesteris. «Kaut tu būtu auksts vai karsts! Un tādēļ, ka tu neesi ne karsts, ne auksts, bet esi remdens, es tevi izspļaušu no savas mutes.»

Šie vārdi tik ļoti saviļņoja Gelsingeru, ka viņš mainīja savu skatījumu uz dzīvi. Saprata, ka līdz šim ir bijis remdens ticīgais, kurš praktizē savu ticību tikai reizi nedēļā. Un apsolīja sev, ka viņš turpmāk būs vai nu tikai karsts, vai arī auksts.

Tagad, 61 gada vecumā, Gelsingers ir karsts attiecībā uz vienu konkrētu lietu: atdzīvināt Silīcija ielejas ikonu Intel, kas zaudējusi savas vadošās pozīcijas mikroshēmu ražošanas jomā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu