No sakariem pie bišu stropa likumiem • IR.lv

No sakariem pie bišu stropa likumiem

Edgars Ricevs strādā arī Gaujas Nacionālā parka dabas aizsardzības plāna izstrādes uzraudzības komisijā. «Tagad izmantoju savu spēlmaņa būtību par labu dabai!» Foto — Edmunds Brencis
Krista Draveniece

Uzņēmējs Edgars Ricevs brīvajā laikā eksperimentē biškopībā

Edgara Riceva vārds telekomunikāciju un IT jomā reti kuram rada jautājumus. Strādājis MicroLink kopā ar brāļiem Bergiem, vēlāk SIA Telecentrs, SAF Tehnika, izveidojis Stream Networks, attīstījis Latnet, bijis atbildīgs par Valsts ieņēmumu dienesta korporatīvā tīkla izstrādi, kā arī izveidojis televīzijas platformu Go3, kas daļā Latvijas viesistabu ik vakaru stāsta ziņas un rāda mūsu iemīļotās filmas. 

Spožāku CV būtu grūti atrast, tomēr uzņēmējs saka: «Nedrīkst biznesā pazaudēt sevi. Tas jāuztver kā spēle, tad ir vieglāk. Vienā brīdī ego bija pabarots, un ko tālāk — nopirkt jahtu, lidmašīnu? Var, bet vai vajag?» Atkal pievērsties iekšējai pasaulei uzņēmējam lika atgriešanās pie dabas. Viņš uzņēmies rūpes par 21 bišu saimi, kas mīt paša īpašumā Līgatnē. 

«Domājot, ka paliksim uz dzīvi laukos, pievērsties bitēm pirms septiņiem gadiem ieteica sieva Ilze. Ne vienmēr jauna ceļa sākumā pats sadzirdu sevi, paveicies, ka dzīvē parādās cilvēki, kuri iedod ceļazīmes,» saka uzņēmējs. Jaunajam hobijam nepieciešamās prasmes apguvis Vecbebru tehnikumā, pabeidzis Latvijas Biškopības biedrības kursus un savas pirmās bites saņēmis no biškopja Kārļa Skujiņa. «Kārlis ir manu bišu ciltstēvs!» uzņēmējs smejas.

Vai 21 saime ir daudz? Nopietniem biškopjiem ir pat simtiem saimju, saka Edgars. Tomēr arī 21 paņem pietiekami daudz brīvā laika, to par piemājas saimīti svētdienas izklaidēm vairs nenosauksi. Ģimenē par bitēm viņš rūpējas vienīgais, bet parasti, kad dodas pie saimēm, pavaicā draugiem un domubiedriem, vai kāds vēlas pievienoties. Pavadīt laiku dabā un kaut ko iemācīties.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu