Ar mīlestību no Ukrainas • IR.lv

Ar mīlestību no Ukrainas

Kopš zīmola Chereshnivska īpašniece Irina Kohana slēgusi savu saloniņu Ļvivā, mākslas darbus un digitālās apdrukas viņa pārdod internetā. Foto no personīgā arhīva
Monta Kaiva Konovalova, speciāli Ir

Karā cietušos varam atbalstīt, ne tikai ziedojot līdzekļus, bet arī iegādājoties viņu darbus un ļaujot ukraiņu māksliniekiem, dizaineriem un amatniekiem turpināt strādāt un pašiem nopelnīt iztiku

Zīmola Chereshnivska īpašniece Irina Kohana tic, ka māksla izglābs pasauli, tic skaistajam. Tomēr pirms divām nedēļām viņai nācās slēgt savu mākslas saloniņu Ļvivā, kara apstākļos tam nebija iespēju turpināt darbu. «Diemžēl nav citas iespējas, kā slēgt savu vienīgo darbnīcu, tāpēc nolēmām pārdot mākslas darbus un digitālās izdrukas, ko izmantojam savās kolekcijās, lai atbalstītu savu komandu,» turpina Irina. Viņa internetā pārdod zīmola mākslas darbus un digitālās apdrukas. 

«Ikviena cilvēka pat vismazākā rīcība var kaut ko mainīt. Katrs atbalsts mums nozīmē ļoti daudz,» saka Irina, kad tiekamies Zoom platformā. Ir kara ceturtās nedēļas sākums. Ko mēs varam darīt, lai palīdzētu ukraiņu tautai? 

Viens no vienkāršākajiem veidiem, kā atbalstīt nelaimē nonākušos, ir tieši digitālu mākslas darbu, piemēram, plakātu iegāde. Ikviens var tādu nopirkt, saņemt no mākslinieka failu, to pēc tam var izdrukāt un ierāmēt. Salīdzinoši nelielā iegādes summa, kaut seši eiro, ļaus nopelnīt algu dažādu zīmolu darbiniekiem. 

Bērnu māksla

Sākoties karam, tiešsaistes tirdzniecības platforma Etsy mudināja cilvēkus ziedot grūtībās nonākušajiem, pērkot ne tikai mākslas darbus, bet arī paštaisītas kartītes, kuras cilvēki visā pasaulē varētu lejupielādēt. Starp daudziem plakātiem, suvenīriem un mākslas darbiem atrodami arī bērnu zīmējumi. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu