Podkāsts nr.120: Vai ar Putinu varēs sarunāt? Kā jūtas pēdējais neatkarīgais Krievijas medijs? Kāpēc mūziķi un rakstnieces stājas Zemessardzē? • IR.lv

Podkāsts nr.120: Vai ar Putinu varēs sarunāt? Kā jūtas pēdējais neatkarīgais Krievijas medijs? Kāpēc mūziķi un rakstnieces stājas Zemessardzē?

podkāsts šķiltava
Pauls Raudseps

Karš Ukrainā ieiet jau ceturtajā nedēļā, un aizvien vairāk nostiprinās drausmīgs pata stāvoklis. Krievijas uzbrukums iebuksējis, tālāk uz priekšu viņi netiek, bet slepkavot un graut viņi var vēl ilgi. Ukrainas prezidents Zelenskis salīdzinājis Mariupolē notiekošo ar Ļeņingradas ielenkumu Otrā pasaules kara laikā, un trešdien šī nomocīta pilsēta pieredzēja sevišķi nežēlīgu uzbrukumu — Krievijas bruņotie spēki sabumboja pilsētas teātri, kurā patvērumu bija raduši simtiem cilvēku, un kuram blakus uz zemes lieliem burtiem bija rakstīts BĒRNI.

Vienlaikus ieskanas nedaudz pozitīvas notis gan no Ukrainas, gan no Krievijas par abu pušu sarunām. Vai ir kādas cerības uz pamieru?

Šajā raidījumā Ir žurnālisti runā gan par kara gaitu un iespējamo tālāko notikumu attīstību, gan arī par to, kā uz šiem notikumiem skatās bezmaz vai pēdējā neatkarīgā Krievijas medija Novaja Gazeta galvenais redaktors Dmitrijs Muratovs. Viņi arī vērtē Latvijas sabiedrības reakciju uz karu Ukrainā un cik lielā mērā tas mūs ir mobilizējis.

Spriež Anda Burve-Rozīte, Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps.

Podkāstā Šķiltava Ir žurnālisti katru piektdienu izskaidro, apspriež un reizēm arī iesmej par nedēļas politiskajiem un sabiedriskajiem notikumiem. Atklāj gan notikumu, gan pašu darba aizkulises, kurām neatrodas vieta tradicionālajā drukātā žurnāla rāmjos. Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt šo podkāstu — abonēt Ir.

Paldies a/s “Latvijas Finieris” par atbalstu raidieraksta tapšanai.

 

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu