Daudzveidīgās paralēles • IR.lv

Daudzveidīgās paralēles

Žurnāla Domuzīme Dzejas balvai nominēto dzejas krājumu autori Ojāra Vācieša memoriālā muzeja dārzā pērnā gada 8. septembrī. Dzejnieki (no kreisās) Inese Zandere, Edvards Kuks, Ieva Rupenheite, Liepa Rūce, Eduards Aivars un Guntars Godiņš. Foto no Domuzīmes arhīva
Sintija Kampāne, Domuzīme

Žurnāls Domuzīme, 2022, nr. 1

Kāds bijis un ko jaunu nesis aizvadītais dzejas gads?

2021. gadu varēsim atcerēties kā Covid-19 pandēmijas un vakcinācijas epopeju, kad slimības apkarošanai tika pieņemti dažādi lēmumi, ierobežojot arī kultūras pieejamību. Tomēr grāmatu lasīšana nevienam netika liegta. Un dzejas procesiem tuvoties bija iespējams periodiskajos izdevumos un literārajās vietnēs internetā, lai arī par radošā darba vainagojumu, protams, tiek uzskatīta grāmata.

Jauno grāmatu atvēršanas pasākumi lielākoties bija skatāmi tiešsaistē. Man atmiņā īpaši palikusi kāda vasaras nakts, kad atvēra Ingas Gailes dzejas krājumu Nakts un, arī atrodoties mājās, bija iespēja klausīties latviešu autoru dzejas lasījumus, virtuāli izjust kopību un pat gūt intīmu dzejas uztveres pieredzi. 

Vēl šis gads bija zīmīgs ar to, ka līdzās ierastajai Dzejas dienu balvai tika iedibināta jauna — žurnāla Domuzīme Dzejas balva. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu