Padauzīties virtuvē • IR.lv

Padauzīties virtuvē

Mārketinga speciālistes un veselīga dzīvesveida entuziastes Simonas Ruskas virtuvē un ēdienkartē par stabilu vērtību kļuvusi tējas sēne jeb kombuča. Foto no personīgā arhīva
Marija Leskavniece

Kāpēc gan mājsēdē savu dusmu vietā neuzraudzēt kādu garšīgu ēdienu vai dzērienu? Labs ievads fermentācijā var būt tējas sēne jeb kombuča

Vēl pirms dažiem gadu desmitiem katrā otrajā latviešu dzīvoklī bija kāpostu ēvele, pieliekamajā savu kārtu uz rasola bļodu gaidīja skābēti gurķi un neizdzertais piens uz palodzes pārtapa rūgušpienā. Šobrīd modīgāki ir citi fermentēti produkti — pašgatavots jogurts, korejiešu asie kāposti kimči, tempe no sojas pupiņām un arī tējas sēne, kas tikusi pie modernāka vārda — kombuča. Fermentācija kā ēdiena pagatavošanas un saglabāšanas metode izmantota jau gadu tūkstošiem. Alus un vīns raudzēts jau vismaz 10 tūkstošus gadu, vēsta enciklopēdija Britannica! 

Abonē žurnāla digitālo versiju un atbalsti kvalitatīvu žurnālistiku!


Ja esi jau abonents, lūdzam autorizēties ar savu e-pastu.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu