Podkāsts nr.100: Valdība izvēlas augstāku mirstību. Kā veicinās vakcinēšanos? Pandoras papīru atklājumi • IR.lv

Podkāsts nr.100: Valdība izvēlas augstāku mirstību. Kā veicinās vakcinēšanos? Pandoras papīru atklājumi

podkāsts šķiltava
Pauls Raudseps

«Lokdauns» glābtu visvairāk dzīvību. Kāpēc ministri to noraidīja?

Šīs nedēļas žurnālā Ir publicēts ekskluzīvs un ļoti svarīgs materiāls par prognozēm, kuras eksperti bija sagatavojuši ministriem. Uz šo prognožu pamata Krīzes vadības padome 7. oktobrī slēgtā sēdē lēma — kādus ierobežojumus ieviest, lai savaldītu Covid-19 un glābtu slimnīcas no nepanesamas pārslodzes. Līdz šim šie skaitļi nebija publiski zināmi. Kādas bija ekspertu prognozes un ieteikumi? Kāpēc valdība tos neņēma vērā? Tie ir raidieraksta galvenie temati. Apskatām arī ieceres kāpināt vakcinācijas tempu, kas varētu nedaudz mīkstināt šobrīd izvēlētā kursa prognozējami skarbos rezultātus.

Baiba Kļava, Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps pievēršas arī Pandoras papīriem — kārtējiem pētniecisko žurnālistu apjomīgajiem atklājumiem par to, kā ietekmīgi un bagāti cilvēki slēpj savu naudu un īpašumus no nodokļu inspektoriem un kriminālizmeklētājiem.

Podkāstā Šķiltava Ir žurnālisti katru piektdienu izskaidro, apspriež un reizēm arī iesmej par nedēļas politiskajiem un sabiedriskajiem notikumiem. Atklāj gan notikumu, gan pašu darba aizkulises, kurām neatrodas vieta tradicionālajā drukātā žurnāla rāmjos. Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt šo podkāstu — abonēt Ir.

Paldies a/s “Latvijas Finieris” par atbalstu raidieraksta tapšanai.

 

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu