Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

No pirmdienas Latvijā uz trim mēnešiem stājās spēkā ārkārtējā situācija un stingrāki pandēmijas laika ierobežojumi. Valsts un pašvaldības iestādēs strādājošajiem būs pienākums potēties pret Covid-19, privātajā sektorā darba devējs varēs noteikt obligātu Covid-19 sertifikātu. Pasākumi klātienē varēs notikt tikai ar Covid-19 sertifikātu. Dažādi ierobežojumi noteikti tirdzniecībā, pakalpojumos, ēdināšanā. Taču izglītības process turpināsies klātienē, tikai ar pastiprinātas drošības prasībām. Valsts un pašvaldību policija resursus novirzīs pārbaudēm ārkārtējās situācijas laikā. Pēdējās dienās novērota pastiprināta interese par vakcinēšanos, pie vakcinācijas punktiem veidojās rindas.

Koalīcija pirmdien vienojās vakcinētiem senioriem no 60 gadu vecuma izmaksāt 20 eiro kompensāciju energoresursu izmaksu segšanai. Šādu pabalstu izmaksās piecus mēnešus — no novembra līdz martam. Lai pretendētu uz šo pabalstu, personām jāvakcinējas līdz 31. decembrim. Valdība cer, ka tas stimulēs senioru vakcināciju pret Covid-19. Savukārt Ekonomikas ministrija ierosināja par 10 eiro palielināt atbalstu energoresursu izmaksu segšanai visām aizsargātajām lietotāju grupām.

Rīgas bērnudārzos pret Covid-19 nav vakcinēti un neplāno to darīt aptuveni 300 darbinieku, būtiskas problēmas tas var sagādāt 17 pirmsskolas izglītības iestāžu darbam, teica Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Iveta Ratinīka (Latvijas attīstībai).

Latvijas eksports šā gada astoņos mēnešos audzis par 23%, bet imports — par 30% salīdzinājumā ar pērno gadu. Augustā Latvija eksportēja preces 1,45 miljardu eiro apmērā, bet importēja par 1,95 miljardiem. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu