Kurš kļūs par Ventspils mēru? • IR.lv

Kurš kļūs par Ventspils mēru?

Aivars Lembergs. Foto — LETA

Šodien uz pirmo domes sēdi sanāks 40 jauno pašvaldību ievēlētie deputāti. Par intrigu, kas kļūs par Ventspils pilsētas mēru, raksta žurnāls Ir. Pagaidām nav skaidrs, vai Aivars Lembergs mēra amatā varēs atgriezties. Viņa izredzes jau astoto reizi pēc neatkarības atgūšanas tikt ievēlētam par pilsētas galvu nopietni sarežģījuši divi būtiski šķēršļi: 5. jūnija vēlēšanu rezultāti un februārī pirmās instances tiesas pieņemtais spriedums apjomīgajā krimināllietā, kurā Lembergam piespriesti pieci gadi cietumā un viņš tika apcietināts tiesas zālē.

Pašvaldību vēlēšanās Ventspilī, kā jau ierasts, uzvarēja Lemberga partija Latvijai un Ventspilij (LuV), tomēr rezultāts bija sliktākais tās pastāvēšanas vēsturē — 54,3% balsu, kas nodrošināja partijai tikai septiņus no domes 13 deputātu mandātiem. Par spīti apcietinājumam, Lembergs startēja vēlēšanās kā partijas saraksta pirmais numurs un bez grūtībām tika ievēlēts.

Ja viņš nebūtu cietumā, ar LuV vienas balss vairākumu pietiktu, lai partija Lemberga vadībā varētu turpināt valdīt savā ierastajā stilā. Taču, lai gan viņš varēja kandidēt, piedalīties pašvaldības darbā viņš šobrīd nevar, jo cietuma noteikumi liedz ieslodzītajiem izmantot internetu, kurš ļautu attālināti pieslēgties domes sēdēm.

Kamēr Lembergs atrodas cietumā, LuV nav vairākuma. Partijai ir seši deputātu mandāti, bet pārējām partijām kopā arī seši mandāti — Jaunās Vienotības un Latvijas Reģionu apvienības kopējam sarakstam divi, Latvijas attīstībai divi, Nacionālajai apvienībai viens un Jaunajai konservatīvajai partijai viens.

Kā šodien balsot par pilsētas mēru sola Ventspilī ievēlēto partiju deputāti, lasiet žurnālā Ir šeit.

Ja vēlaties abonēt žurnālu Ir, spiediet šeit.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu