Starp plānotāju un gurķu rindām • IR.lv

Starp plānotāju un gurķu rindām

Marutas Kravales kalendārā šobrīd ar trekniem burtiem ierakstīti divi apjomīgi automatizācijas projekti, kas atvieglos fasēšanas darbu. Foto — Edmunds Brencis
Krista Draveniece

SIA Mārupes Siltumnīcas valdes priekšsēdētāja Maruta Kravale

Gurķus un tomātus pie datora audzēt nav iespējams! Tāpēc SIA Mārupes Siltumnīcas valdes priekšsēdētājas Marutas Kravales darbavietā arī pandēmijā strādā klātienē. Viņas ikdiena mijas starp nopietnu plānošanu pie rakstāmgalda un darbu gandrīz deviņus hektārus lielajās siltumnīcās.

Kravales kabinets ir neliels, aiz milzīgā rakstāmgalda desmitiem biezu mapju, kurās iegrāmatoti ražošanas plāni, ražas pārskati, dati par to, cik katrā siltumnīcā dārzeņu izaudzis. Turpat arī investīciju projekti un siltumnīcu būvniecības dokumentācija. Uz galda kalendārs ar pašu produkcijas bildēm un, protams, plānotājs. 

«Mums ir 8,6 hektārus liela ražojošā platība. Vienu hektāru aizņem gaismas siltumnīcas, kur ražošana norit visu gadu, četri hektāri ar vēsturiskajām siltumnīcām, kurās gurķi aug no februāra līdz oktobra beigām, kad dabiskā gaisma to ļauj. Turpat arī 2,2 hektāri ar tomātiem un 1,3 hektāri platības, kurā novācam garos un lauku gurķus. Bez plānošanas šis darbs nav iedomājams, tas svarīgi gan mums pašiem, gan tirdzniecībai,» viņa skaidro.

Uzņēmuma vadītājas mājās katru rītu modinātājs nozvana jau pulksten sešos. Tomēr rīta skrējiens kopā ar trim bērniem nekad nenorit minūti minūtē, kā viņa vēlētos. «Esmu no tiem cilvēkiem, kuri mazliet kavē. Man ļoti nepatīk, kad citi tā dara, tāpēc cenšos to izskaust arī no savas ikdienas. Ģimeniskā haosā paēdu brokastis, iedzeru tēju, bet, kad iesēžos mašīnā, sāku domāt tikai par darbu,» stāsta vadītāja. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu