Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Pēdējā mēneša laikā Covid-19 saslimšanu skaits Latvijā samazinājies uz pusi, bet pagājušajā nedēļā pret iepriekšējo samazinājums bijis par 27%, informēja SPKC. Otrdien valdība lēma, ka darbu varēs atsākt arī lielie tirdzniecības centri un kultūras iestādes. Turpmāk arī viena mājsaimniecība drīkstēs ciemoties pie otras, bet ārtelpās varēs būt 20 personas, iekštelpās — 10 no divām mājsaimniecībām. Valdība atļāva rīkot bērnu nometnes un izlaidumos ārā pulcēties līdz 40 cilvēkiem.

Valsts atbalstu Covid-19 krīzes skartajiem uzņēmumiem apgrozāmajiem līdzekļiem izmaksās arī par jūniju, nolēma valdība. Valdība piešķīra 9,8 miljonus eiro Covid-19 izslimojušo rehabilitācijai un koronavīrusa seku novēršanai. Skolēniem un skolotājiem būs pieejami atbalsta pasākumi pandēmijas seku mazināšanai.

Prokuratūra sāka kriminālprocesu par Covid-19 vakcīnu iepirkumu. Bijusī veselības ministre Ilze Viņķele uz izmeklēšanas laiku atkāpās no amatiem kustībā Par!

Baltkrievijas Ģenerālprokuratūrā ierosināta krimināllieta pret Latvijas ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (JV) un Rīgas mēru Mārtiņu Staķi (A/P) par Baltkrievijas valsts karoga noņemšanu no pasaules hokeja čempionātam veltīta stenda Rīgā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu