VIDEO: Kā četri jaunieši dzīvoja Covid pandēmijas apstākļos • IR.lv

VIDEO: Kā četri jaunieši dzīvoja Covid pandēmijas apstākļos

Publicitātes foto

Filma Vienam? dokumentē četru jauniešu ikdienu Covid pandēmijas apstākļos dažādās Latvijas vietās, meklējot atbildes uz ikdienišķiem un arī eksistenciāliem jautājumiem.

Filmas režisore Helēna Zīlīte: “Jautājums Vienam? ir mūžsens un ir bijis aktuāls visos laikos, ne tikai Covid ierobežojumu apstākļos. Uz kopējā apokoliptiskā pandēmijas fona katra indivīda dzīve turpina notikt. Esmu pateicīga Alsei, Grētai, Klāvam un Tomam par uzticēšanos mūsu radošajai komandai.”

“Mums visiem ir vajadzīga sabiedrība. Līdzīgi kā filmas varoņi, arī katrs no mums alkst satikties ar draugiem, doties ciemos un kopā pavadīt laiku. Esam katrs tik dažādi un tomēr – ļoti līdzīgi savās cilvēciskajās vajadzībās,” ir pārliecināts filmas operators Nauris Zeltiņš.

“Ir atšķirība, vai tu esi viens, vai esi vienatnē, vai esi vientuļš. Un, man liekas, ir ļoti svarīgi iemācīties būt vienatnē, bet nejusties vientuļam,” saka viena no filmas varonēm Alise.

“Filma Vienam? ir mūsu radošās komandas brīvprātīgs veikums, lai izgaismotu Covid pandēmijas ietekmi uz vienu no visvairāk skartajām sabiedrības grupām – jauniešiem. Lai gan filmas veidošanai neizdevās iegūt finansējumu, mums šķita ļoti svarīgi sekot impulsam un radīt šo filmu,” uzsver filmas producents Vilis Brūveris.

Filmu veidojusi radošā komanda trīs cilvēku sastāvā – Helēna Zīlīte, Nauris Zeltiņš un Vilis Brūveris. Nozīmīgākais komandas līdzšinējais veikums ir  TUESI.LV un Vieta-Latvija īsfilmas, kuras ieguvušas vairāku miljonu skatījumu televīzijas ēterā un interneta platformās.

Filmā izmantota mūzika no Roberta Dintera jaunākā albūma Recycling.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu