Esmu pieredzējis administrators • IR.lv

Esmu pieredzējis administrators

Daniels Pavļuts. Foto —Edmunds Brencis
Aivars Ozoliņš

Jaunais veselības ministrs Daniels Pavļuts plāno masveidīgu un strauju vakcināciju, lai apturētu Covid-19

Pagājušonedēļ pārmaiņas valdībā risinājās strauji. Otrdien, 5. janvārī, premjerministrs Krišjānis Kariņš izteica neuzticību veselības ministrei Ilzei Viņķelei. Ceturtdien, 7. janvārī, parakstīja rīkojumu par viņas atlaišanu, un jau tajā pašā vakarā Saeima apstiprināja jauno ministru, apvienības Attīstībai/Par! izvirzīto Danielu Pavļutu. 

Kad tiešsaistē sarunājamies pirmdien, 11. janvārī, ministrs atgādina, ka amatā ir tikai «pusotru darbdienu». Taču viņam jau ir vērienīgs plāns, kā organizēt šobrīd vissvarīgāko — Latvijas iedzīvotāju plašu vakcinēšanu, lai līdz vasaras beigām vismaz 60% sabiedrības būtu imunitāte pret koronavīrusu.

Kāpēc tieši jūs esat kļuvis par veselības ministru šajā krīzes situācijā un kāpēc būsiet labāks nekā atlaistā ministre Viņķele?
Politiskā loģika ir acīmredzama. Krišjānis Kariņš, kad pieņēma lēmumu par veselības ministres demisiju, skaidri teica, ka nākamais kandidāts jāvirza tieši Attīstībai/Par!.

Sākotnēji cilvēkiem radās jautājums, vai mēs vispār virzīsim kādu, vai varbūt gāzīsim valdību. Protams, šādā Latvijai nepieredzētā krīzes situācijā vēlējāmies rīkoties valstiski, ātri un izlēmīgi. Jautājums par to, ka mēs varētu šķobīt valdību, vispār netika aplūkots — to varu apliecināt. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu