Trimdas latvieši Aleksandra torti lika 18. novembra svētku galdā, bet padomju bufetēs šī senā cara galma recepte pārvērtās «dzelzceļnieku kūkā». Leģendārais kārums ir pelnījis otro iespēju!
Pavasarī, kad pirmās ārkārtējās situācijas dēļ parādījās vairāk brīva laika, dizaina grafiķe, bloga Garsigalatvija.lv un grāmatas Eiropas vēsture latviešu virtuvē autore Sandra Ošiņa nolēma izzināt Aleksandra tortes stāstu. Izrādās — reti kurš ēdiens ir tik daudzām leģendām apvīts!
Lai lasītu šo rakstu tālāk, Tev jābūt drukātā vai digitālā žurnāla abonentam. Esošos abonentus laipni lūdzam ienākt:
Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.