Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Otrdien ASV notika prezidenta vēlēšanas, un vēl nepieredzēti liels pilsoņu skaits izmantoja iespēju nobalsot agrāk vai arī pa pastu — kopumā 99,7 miljoni, kas ir trīs ceturtdaļas no 2016. gadā vēlēšanās piedalījušos skaita. Līdz Ir redakcijas slēgšanai vēl nebija zināmi vēlēšanu rezultāti, taču pēdējās aptaujas liecina, ka diezgan līdzīgas izredzes uzvarēt bija abiem galvenajiem kandidātiem — Donaldam Trampam un Džo Baidenam. Foto — Scanpix

Vācijā un Beļģijā no pirmdienas ir spēkā daļēja karantīna, lai samazinātu Covid-19 izplatību. Vācijā līdz mēneša beigām būs slēgti muzeji, sporta zāles, kafejnīcas un izklaides vietas, viesnīcām aizliegts uzņemt tūristus, aizliegti masu pasākumi. Beļģijā daļēja karantīna būs spēkā līdz 13. decembrim. Lielbritānijā no ceturtdienas uz četrām nedēļām ieviesīs karantīnu. Arī Itālijas premjers Džuzepe Konte ierosināja noteikt daļēju karantīnu un liegt braucienus uz vīrusa vairāk skartajiem rajoniem. Savukārt Slovākija sestdien dienas laikā notestēja pusi iedzīvotāju — 2,5 miljonus. Covid-19 pozitīvi bija 25 850. 

Pagājušajā nedēļā Francijas pilsētā Nicā terorists ar nazi nogalināja trīs cilvēkus. Terora draudu līmenis valstī paaugstināts līdz augstākajam.

Austrijas galvaspilsētā Vīnē teroristi pirmdienas vakarā nošāva četrus cilvēkus, bet 17 cilvēkus ievainoja. Uzbrucēji atklāja uguni vairākās vietās centrā, arī pie sinagogas. Vienu uzbrucēju policija nošāva. Nogalinātais uzbrucējs bijis Islāma valsts atbalstītājs, otrdien paziņoja Austrijas iekšlietu ministrs Karls Nehammers. Lai pieminētu upurus, Austrijas valdība valstī izsludināja trīs dienu sēras.

Britu leiboristu partija apturēja sava bijušā līdera Džeremija Korbina darbību partijā par viņa izteicieniem, ka regulārie pārmetumi par antisemītismu partijā esot pārspīlēti.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu