Jābūt izlēmīgākiem • IR.lv

Jābūt izlēmīgākiem

7
Andris Vilks. Foto — Edmunds Brencis
Pauls Raudseps

Saeimas atbalstītajam Latvijas Bankas padomes loceklim Andrim Vilkam visvairāk kremt, ka aizvien vairāk atpaliekam no igauņiem un lietuviešiem

Pēc vairākiem gadiem ārzemēs drīz darbā Latvijā atgriezīsies bijušais finanšu ministrs Andris Vilks, kurš atbildēja par valsts budžetu no 2010. līdz 2014. gadam. Tolaik Latvijai bija jāizķepurojas no finanšu krīzes bedres, bet izdevums The Banker 2012. gadā Vilku nosauca par gada labāko finanšu ministru Eiropā.

Pēc aiziešanas no politikas Vilks atrada darbu Eiropas Investīciju bankā, kur bijis gan vecākais padomnieks galvenajā mītnē Luksemburgā, gan EIB kā akcionāra pārstāvis Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankā Londonā, gan atbildīgs par institucionāliem jautājumiem EIB birojā Baltijas valstīs, kuru atvēra janvārī Viļņā.

1. oktobrī Saeima ievēlēja viņu Latvijas Bankas padomē, Vilks stāsies amatā 16. novembrī. Bet jau 2. oktobrī Vilks sniedza interviju Ir — kāpēc nolēmis atgriezties un kādas pārmaiņas vēlētos redzēt Latvijā.

Kāpēc nolēmāt kandidēt uz LB padomes locekļa amatu?
Man bija ļoti interesants darbs, bija liela dilemma, vai palikt EIB. Tomēr LB dēļ ir vērts atgriezties Latvijā. Mārtiņa Kazāka dēļ ir vērts atgriezties. LB ir institūcija, kuru esmu augsti cienījis kopš izveidošanas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu