Likmes augstas • IR.lv

Likmes augstas

Nellija Ločmele

Kamēr Baltkrievijā turpinās protesti, prasot viltotā prezidenta Lukašenko aiziešanu, Rīgā vēlēšanu kampaņai finiša taisne. Baltkrievu iecirkņu komisiju locekļu atklātie stāsti par to, cik nekaunīgi viltoti rezultāti, liek asinīm vārīties. Mums nekas tāds nav iespējams, tomēr vienu lietu var ieteikt arī Rīgā — partijām mobilizēt spēkus vēlēšanu novērošanai. Likmes ir augstas, un vēlēšanu krāpšanās arī Latvijā ir agrāk notikusi. Protams, 10 gadi ar Ušakovu nav ceturtdaļgadsimts ar Lukašenko, taču korumpētajai «varas vertikālei» netrūkst plašu dzinumu — daudziem ir, ko zaudēt. Atcerēsimies arī to, ka Rīgas vēlēšanu komisijai joprojām tas pats priekšsēdētājs, kurš vairākus gadus barojās Rīgas Satiksmē, nopelnot 75 tūkstošus eiro par kaut kādiem sabiedriskā transporta plūsmu organizēšanas padomiem. Tāpēc pa novērotājam katrā iecirknī nāks par labu vēlētāju sirdsmieram un procesa uzticamībai.

Lojalitātes pārbaude arī prokuratūrā — tur jāizlemj, vai ir pamats apsūdzēt ģenerālprokurora amatu tikko atstājušo Ēriku Kalnmeieru par slepenas informācijas izpaušanu, kā rezultātā nobruka KNAB mēģinājums pieķert kukuļņemšanā Jelgavas prokurori. Prokuratūra ņem papildlaiku izmeklēšanai, jo KNAB pierādījumi neesot pietiekami. Te jāatgādina pašas prokuratūras devīze — Dura lex, sed lex! Likums bargs, bet likums.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu