Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

No 17. augusta iekštelpās vienlaikus varēs pulcēties līdz 1000 cilvēkiem pašreizējo 500 vietā. Tiks samazināti arī ierobežojumi ēdināšanas pakalpojumu sniedzējiem un kultūras, sporta, reliģiskās darbības vietām, paredz otrdien valdības atbalstītie grozījumi. Izmaiņas par pulcēšanos ārtelpās nav plānotas — tāpat kā patlaban, maksimāli pieļaujamais cilvēku skaits ir līdz 3000. Savukārt ēdnīcās pie viena galdiņa iekštelpās varēs sēdēt astoņi apmeklētāji, bet ārtelpās nebūs cilvēku skaita ierobežojuma. 

Pagājušajā nedēļā Latvijā tika konstatēts Covid-19 slimnieku perēklis Murjāņu sporta ģimnāzijā: kopumā 11 saslimšanas gadījumu — 10 audzēkņiem un vienam trenerim, kas pēdējā mēneša laikā piedalījušies sacensībās Igaunijā, Lietuvā un Latvijā. Visiem, kas no 17. jūlija apmeklējuši Murjāņu sporta ģimnāziju, tagad jānovēro sava veselība.

Valdība otrdien nolēma piešķirt 2,94 miljonus eiro veselības nozarei, lai segtu izdevumus ārstniecības iestādēm par Covid-19 diagnostiku un ārstēšanu, kā arī 2,05 miljonus eiro, lai nodrošinātu zāļu krājumus ārstniecības iestādēm.

Rīgas pagaidu administrācija pagājušajā nedēļā nolēma aizņemties Valsts kasē 1,4 miljonus eiro uz 10 gadiem, lai pabeigtu izbūvēt veloceliņus un pārbūvētu Mežrozīšu ielu. Vēl 5,8 miljonus eiro aizņemsies 30 bērnudārzu un skolu ēku energoefektivitātes pasākumu īstenošanai. Savukārt Rīgas Satiksmei piešķirs 906 705 eiro, lai kompensētu zaudējumus Covid-19 pandēmijas laikā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu