Ideju duelis 2 • IR.lv

Ideju duelis 2

11
Konstantīns Čekušins un Oļegs Burovs. Foto — Lauris Aizupietis
Aivars Ozoliņš

Ko vēlētājiem piedāvā sociāldemokrātiskās partijas Saskaņa saraksta pirmais numurs Konstantīns Čekušins un partijas Gods kalpot Rīgai saraksta līderis Oļegs Burovs?

Šajā duelī tiekas divas partijas, kuras daudzus gadus bija ciešākās sabiedrotās, vēlēšanās veidoja vienotu sarakstu un kopā vadīja Rīgas domi, tāpēc varētu šķist ļoti līdzīgas. Tomēr pēc ilggadējā Saskaņas un Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova un viņa vietnieka, GKR priekšsēdētāja Andra Amerika pārcelšanās uz Eiropas Parlamentu pērnvasar abu partiju sadarbība izjuka, un šajās vēlēšanās tās ir sīvas konkurentes.

Kāpēc būtu jābalso tieši par jums un nevis par konkurentu?
Čekušins. Mēs izveidojām lielisku programmu. Un iedzīvotāji varēja pārliecināties, ka visus solījumus, kurus devām visus iepriekšējos gados, mēs izpildījām. Mums priekšā saistībā ar Covid-19 būs ļoti grūta situācija. Mūsu prioritāte ir sociālā programma. Izglītība. Infrastruktūra — vairāki darbi bija jau ielikti plānā un vienkārši turpināsies.

Burovs. Pirmsvēlēšanu posmā dzirdam ļoti daudz solījumu. Tie ir neticami, nekonkrēti, un daži personāži, kas pie varas, šobrīd stāsta, ko vajadzētu pamainīt Rīgā, bet aizmirst, ka paši bija pie varas.

Jūs arī bijāt pie varas.
Viens no mūsu saukļiem — «pārbaudīti darbā». Es varu pateikt par konkrētiem objektiem — Rīgas Krievu teātri, Ziemeļblāzmu, VEF Kultūras pili, Latvijas Nacionālo mākslas muzeju, Mežaparka estrādi, sakārtotām skolām, sporta laukumiem, 1. slimnīcu. Man personīgi nav kauns ne par vienu no saviem realizētajiem projektiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu