Grāmatas, kurām jābūt uzņēmēja grāmatplauktā • IR.lv

Grāmatas, kurām jābūt uzņēmēja grāmatplauktā

Ilze Vītola

Iesaka Liene Puriņa, Silvanola valdes priekšsēdētāja un finanšu direktore: «Es lasu lēni, pārdomājot lasīto, un nereti vairākas grāmatas vienlaikus, izvēloties noskaņai atbilstošāko. Ja grāmata mani iedvesmo, pārskatu arī bibliogrāfiju, lai saprastu, kas savukārt ietekmējis autoru.»


Arturs Heilijs. Stiprās zāles
Šobrīd aktuāls ir jautājums, kurš pirmais radīs vakcīnu vai zāles pret Covid-19. Grāmata stāsta, kāpēc nevajadzētu skriet notikumiem pa priekšu, bet ļaut tiem ritēt savu gaitu. To caurvij divi stāsti, viens par farmācijas tirgu un problēmām, kas rodas, ja tiekšanās pēc peļņas kļūst svarīgāka par produkta drošību. Otrs — par cilvēka ambīcijām kāpt pa karjeras kāpnēm, vienlaikus rūpējoties arī par savu privāto dzīvi.


Uldis Pīlēns. (mans) uzņēmēja kods
Šo grāmatu nevar vienā rāvienā izlasīt no vāka līdz vākam, tā prasa pēc katras nodaļas iepauzēt un pārdomāt lasīto. Pīlēna rakstītais mani iedvesmoja ieklausīties sevī, uzdrošināties rīkoties pēc sajūtām, nevis sekot sabiedrības normām. Autors māca, ka panākumus var sasniegt nevis, mēģinot izmainīt pasauli, bet gan ļaujoties notikumu gaitai un rīkojoties saskaņā ar to.


Ēriks R. Reinerts. Kā bagātās valstis kļuva bagātas, un kāpēc nabadzīgās valstis paliek nabadzīgas. 
Reinerts skaidro, kas ir cēlonis tam, ka mūsdienās plaisa starp bagātajiem un nabadzīgajiem ir lielāka nekā jebkad iepriekš. Grāmata palīdz uzlūkot pašreizējos notikumus plašāk, pamanīt kopsakarības.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu