Neatbildēti jautājumi • IR.lv

Neatbildēti jautājumi

Nellija Ločmele

Kad pirms nedēļas rakstīju žurnāla ievadvārdus, jaunā koronavīrusa skarto valstu skaits bija ap 30, bet tagad — jau pie 80. Kad lasīsit žurnālu, visticamāk, skaitlis būs vēl lielāks. Tas, cik ātri šīs ziņas noveco, apliecina ne tikai zibenīgo informācijas izplatīšanas ātrumu interneta tīmeklī, bet izgaismo neskaitāmās saites, kas mūsdienās vieno pasaules daļas un cilvēkus. Darba komandējums, atpūta, ģmenes apmeklējums — tik dažādi ir iemesli, kas ienesuši vīrusa infekciju mūsu trijās Baltijas valstīs. Tā ir globālā laikmeta realitāte, ko nevar atcelt ar «partijas lēmumu».

Izskan aicinājumi apturēt avioreisus un cilvēku plūsmu pāri robežām, bet eksperti iesaka racionālāku rīcību: iespējami ātri identificēt un izolēt dažus saslimušos vai ar inficētajiem kontaktā nonākušos cilvēkus, nevis censties apturēt dzīvi visiem veselajiem. Šis vīruss jau ir kļuvis par globālu ekonomisko faktoru, tā ietekmi vēl saasināt ar nepārdomātiem lēmumiem nozīmē šaut jau salauztā kājā.

Netaisnība — tas ir temats vēl kādam svarīgam rakstam, ko iesaku izlasīt. Zolitūdes veikala Maxima lietas prokurori Ir intervijā izskaidro, kāpēc neuzkata par pieņemamu tiesas spriedumu, ar kuru atzīta tikai viena apsūdzētā vaina, bet pārējie attaisnoti.

Kā iespējams, ka tik lielu sabiedrisku būvi Latvijā uzceļ bez aprēķiniem par būvkonstrukciju slodzi? Kā iespējams, ka būvvalde par pilnu ņem eksperta atzinuma kopiju, kas nemaz neatbilst dokumenta statusam, un tā oriģinālu visā izmeklēšanas laikā tā arī neizdodas atrast? Šie jautājumi nedrīkst palikt retoriski, ja negribam pieredzēt, kā nākamie jumti iebrūk pār cilvēku galvām.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu