Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Svētdien Losandželosā ASV KInoakadēmijas balvas pasniegšanā triumfēja dienvidkorejiešu Parazīts. Tā ir pirmā filma svešvalodā, kas jebkad saņēmusi prestižo balvu kategorijā Gada labākā filma. Šī pati kinolente tika atzīta arī par gada labāko starptautisko kinolenti, bet tās autors Pons Džunho saņēma labākā režisora un labākā oriģinālā scenārija autora titulus

Ķīnā mirušo skaits jaunā koronavīrusa uzliesmojumā otrdien pārsniedza tūkstoti. Līdz otrdienai bija apstiprināti 42 638 koronavīrusa infekcijas gadījumi. Tādējādi bojāgājušo skaits pārsniedzis to cilvēku skaitu, kas nomira no akūtā elpošanas sistēmas sindroma (SARS) epidēmijas 2003. gadā.


Politiska zemestrīce sašūpojusi vienu no svarīgākajām demokrātijām Eiropā — Vācijas Kristīgo demokrātu (CDU) partijas līdere Annegrēta Krampa-Karenbauere pirmdien paziņoja, ka nekandidēs uz kancleres amatu un gatavojas aiziet arī no partijas vadītājas amata. Politisku skandālu izraisīja CDU lēmums Tīringenes landtāgā federālās zemes premjeru ievēlēt, balsojot vienoti ar eiroskeptiķu partiju Alternatīva Vācijai. Krampu-Karenbaueri partijas līderes amatam noskatīja līdzšinējā valsts kanclere Angela Merkele, kura pati politisko skatuvi plāno pamest nākamgad.

Īrijas parlamenta ārkārtas vēlēšanās svētdien kreisi nacionālistiskā partija Sinn Fein saņēma negaidīti lielu vēlētāju atbalstu. Sinn Fein parlamentā ieguva 37 no 160 deputātu mandātiem. Labēji centriskā partija Fianna Fail ir pirmajā vietā ar 38 mandātiem, bet premjerministra Leo Varadkara partija Fine Gael trešā ar 35 mandātiem. 

Pagājušajā nedēļā parlamenta uzticības balsojumu neizturēja un krita pirms trim mēnešiem apstiprinātā Rumānijas valdība.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu