Sveiks un sveiks! • IR.lv

Sveiks un sveiks!

Pauls Raudseps

Jauns gads, jauni cilvēki, jauns spars un jauna iedvesma!

Šis ir 2020. gada pirmais Ir Nauda numurs, un tas ir pilns ar to sevišķo enerģiju, kas piemīt visam jaunajam.

Numura lielā intervija ir ar janvārī darbu sākušo Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras vadītāju Kasparu Rožkalnu, kura zināšanu apvāršņus raksturo viņa pārvaldīto svešvalodu klāsts — angļu, krievu, vācu un ķīniešu. Tāds plašs vēriens nepieciešams cilvēkam, kurš cenšas piesaistīt Latvijai jaunus investorus un palīdzēt Latvijas uzņēmējiem apgūt jaunus tirgus. Sarunā ar Sergeju Pavlovu Rožkalns atklāj, ko iemācījies, strādājot LIAA pārstāvniecībās Ķīnā un Vācijā, un kā iecerējis uzlabot aģentūras darbu tepat Latvijā.

Iedvesmojošs ir Gunitas Nagles stāsts par jauniešiem Reini Nikuļcevu un Akselu Zinguli, kuri izveidoja savu uzņēmumu, kad vēl mācījās Jelgavas Valsts ģimnāzijas 11. klasē. Tagad, pēc četriem gadiem, viņu ražoto hokejnūjām viegli uzliekamo un izturīgo pretslīdes materiālu RocketGrip pasūtījuši spēlētāji jau 40 pasaules valstīs, un pagājušā gada pasaules hokeja čempionāta finālspēlē to lietoja uzvarējušās Somijas komandas uzbrucējs Toni Rajala.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu