Mīlu Rīgu • IR.lv

Mīlu Rīgu

Mihails Barišņikovs. Foto — Peter Baryshnikov
Pauls Raudseps

Slavenais baletdejotājs Mihails Barišņikovs (71) gatavojas izrādei Jaunajā Rīgas teātrī, uzspodrina savas latviešu valodas zināšanas un domā par vecumu

Pasaulē slavenākais rīdzinieks Mihails Barišņikovs (71) savā dzimtajā pilsētā apaukstējies un Jaunā Rīgas teātra darbinieku atpūtas telpā ienāk ar lielu tējas krūzi, kurā peld dzeltena citrona šķēle. Izcilais baletdejotājs Barišņikovs kļuva par pasaules līmeņa zvaigzni, kad 1974. gadā no Padomju Savienības pārbēga uz Rietumiem. 

Mēs tiekamies tieši nedēļu pirms 21. novembrī plānotās Baltā helikoptera pirmizrādes. Iestudējuma autors un režisors Alvis Hermanis vēlas atrisināt mīklu — kāpēc 2013. gadā pāvests Benedikts XVI (dzimis Jozefs Racingers) kļuva par pirmo katoļu baznīcas galvu 600 gados, kas atkāpies no amata? 

Barišņikovs stingri sargā savu laiku, un intervijai atvēlēta tikai pusstunda. Tomēr, par spīti ik pa brīdim izmestai piezīmei par savu vecumu, Barišņikovs runā vitāli, atklāti, aizrautīgi un ar humoru. Nedaudz vairāk nekā 30 minūtēs viņš pasaka vairāk nekā dažs labs veselā stundā.

Vai esat kādreiz saticis pāvestu?
Nē, nekad.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu