Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Nedēļas notikumi Latvijā

Pagājušajā nedēļā ieslodzījuma vietā nogādāja Latvenergo kukuļošanas lietā notiesāto bijušo uzņēmuma viceprezidentu Aigaru Meļķo (attēlā) un Energy Consulting vadītāju Andreju Livanoviču. Trešais notiesātais — ražošanas direktors Gunārs Cvetkovs — tika aizturēts, un arī viņu nogādās ieslodzījuma vietā. Meļko tiesa piesprieda četrarpus gadus, bet Cvetkovam un Livanovičam — katram trīs gadus un sešus mēnešus cietumā. Kukuļošana notika 2007.gadā, lai konkursā par Pļaviņu HES rekonstrukciju par izdevīgāko atzītu Alstom Power Sweden AB piedāvājumu. Kopējais kukuļu lielums bijis 627 100 eiro. Šī lieta bija izdalīta no Latvenergo pamatlietas, kuru vēl skata Vidzemes priekšpilsētas tiesā. 

Mediķi protesta akciju Viena diena bez ārstniecības personas rīkos nākamajā ceturtdienā, 7. novembrī. Mediķi neies uz darbu, bet ieradīsies piketā pie Saeimas, otrdien paziņoja Latvijas Jauno ārstu asociācijas valdes priekšsēdētājs Kārlis Rācenis. Mediķus aicina vienu dienu paņemt bezalgas atvaļinājumu.

Dzērienu iepakojuma depozīta sistēma sāks darbu no 2022. gada 1. februāra, noteic Saeimas galīgajā lasījumā atbalstītie grozījumi Iepakojuma likumā. Otrreizējai pārstrādei varēs nodot alus un bezalkoholisko dzērienu plastmasas vai stikla pudeles un skārdenes. Pirms galīgā lasījuma Saeimas atbildīgajai komisijai bija iesniegti vairāk nekā 80 priekšlikumi, taču komisija to lielāko daļu noraidīja. Diskusijas par taras depozītu sākās pirms 19 gadiem. Latvijai līdz 2030. gadam jāsasniedz ES izvirzītais mērķis pārstrādāt 70% no visa tirgū novietotā iepakojuma. 

Saeima vēl uz diviem gadiem — līdz 2022. gadam — iesaldēja nekustamo īpašumu kadastrālās vērtības.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu