Bez kaķiem • IR.lv

Bez kaķiem

Nellija Ločmele

Pēc vairākiem mēnešiem, ko daži pavadīja cerībās, bet citi bailēs no ārkārtas vēlēšanām Rīgā, dome pēdējā mirklī izglābās no atlaišanas, ievēlējot jaunu mēru. Koalīcija ir vecā, tomēr pārmaiņas būs. Pirmie tās manīs domes kaķi, kuriem jāatstāj mēra kabinets, jo Oļegam Burovam ir alerģija. Taču pārmaiņas nāk arī Ir lasītājiem — pēc vairāku gadu pārtraukuma mūsu žurnālam ir iespēja intervēt Rīgas mēru, jo Burovs bez izlocīšanās piekrita tai uzreiz pēc ievēlēšanas. Ušakovs to atteica gadiem, kopš 2012. gadā tik ļoti apvainojās uz Ir par «kleptokrātijas» pieminēšanu komentārā, ka iesūdzēja mūs tiesā un zaudēja.

Taču tā ir pagātne. Tāpat kā pagātne Rīgā ir mērs, kurš 9. maijā dodas pie Uzvaras pieminekļa. Burovs to nav darījis agrāk un uzskata par pašvaldības amatpersonai nepieņemamu rīcību. «Nevajadzētu to nelaimi, kas ir karš, politizēt,» viņš saka intervijā. Vēl atzīst — ir krievs, bet nekad agrāk nav balsojis par Saskaņu. Lai gan pēdējās vēlēšanās viņa partija Gods kalpot Rīgai startēja kopā ar Saskaņu un elektorāts tātad ir apvienots, tomēr mērs neslēpj — viņu nesaista ne «sarkanie lozungi», ne etniskā balsojuma nolemtība. Un jaunajā krievu paaudzē viņš saskata «Eiropas cilvēkus», kas spēj konkurēt ar savām zināšanām un iesaistās valsts pārvaldē.

Skaidrs, ka desmit gadus valdījusī koalīcija Rīgā ir tā pati — ar KNAB ierosināto kriminālprocesu vezumu, izšķiestiem miljoniem, bez modernas pilsētas vīzijas. To nomainīt varēs vienīgi vēlēšanās, kas nu gaidāmas tikai 2021. gadā. Taču ir labāk, ja galvaspilsētas mērs atbild uz neērtiem žurnālistu jautājumiem, nevis pozē ar kaķiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu